Fotbal international

Reacţia presei din străinătate după Rapid Viena – FCSB 3-1 şi Dudelange – CFR CLuj 2-0

24.08.2018 | 09:02
Reactia presei din strainatate dupa Rapid Viena  FCSB 31 si Dudelange  CFR CLuj 20

Manşa tur din play-off-ul Europa League a oferit două rezultate total neaşteptate pentru FCSB şi CFR Cluj, ultimele două formaţii din România în competiţiile europene. Campioana României a pierdut surprinzător în faţa celor de la Dudelange, 2-0, într-un meci disputat în Luxemburg, în timp ce FCSB a cedat cu 3-1 pe terenul celor de la Rapid Viena.

RTL.Lu a reacţionat rapid după victoria celor de la Dudelange în faţa campioanei României şi au titrat pe prima pagină:  “Dudelange, victorie senzaţională cu 2-0 în faţa lui CFR Cluj”, au scris luxemburghezii după cel mai surprinzător rezultat din play-off-ul Europa League.

Austriecii au reacţionat după cuvintele lui Gigi Becali

Gigi Becali s-a declarat extrem de crezător după partida Rapid Viena – FCSB din manşa tur în play-off-ul Europa League şi a anunţat că trupa roş-albastră îi va distruge pe vienezei la Bucureşti. Declaraţia conducătorului lui FCSB a fost preluată rapid de austriecii de la Laola.At, cei care au scris pe titlu:  „Boss-ul de la FCSB: „O vom distruge pe Rapid“.

“Mai avem 60% şanse la calificare. Asta e o echipă care nu poate să ne scoată. E prea slabă pentru noi. O să jucăm la Bucureşti. O să găsim o formulă de echipă şi o să marcăm goluri. O să vină şi Tănase. Ăştia nu ne pot bate niciodată. Acum ştiu despre ce e vorba. O să vedeţi ce o să se întâmple. Ştim deja cine trebuie să joace şi cine nu. Vor fi schimbări în echipă. Trebuie să vorbesc cu Dică să facă ceva. Nu se poate. Nu sunt supărat pe Dică. E o echipă prea slabă pentru noi. Cum să ne dea 3? Jucaţi fotbal pentru că este o echipă prea slabă. Ei trebuie să aibă bărbăţie. O să merg ca să vorbesc eu ei. Mie îmi pare rău că l-am criticat pe Tănase. El îi înşira pe adversari dacă era astăzi. Ştiţi care e treaba? Nici Tănase nu e super. El nu are putere cu jucători ca ăia de la Hajudk, dar pe ăştia îi înşiră pe teren. Asta e o echipă pe care noi o batem la Bucureşti şi o să ne calificăm. O să le dăm patru goluri. Jucătorii trebuie să ştie că nu au o echipă foarte mare în faţa lor şi am să le spun eu asta”, au fost cuvintele lui Becali după Rapid Viena – FCSB 3-1.

Krone.at a felicitat succesul obţinut de Rapid Viena, dar a scos în evidenţă şi reacţia de nemulţumire a fanilor în partida cu FCSB. Publicaţia austriacă a notat succesul echipei: ”3-1! Rapid scoate aburi în drumul spre Europa League”, dar a subliniat într-un alt material şi faptul că fanii îi cereau demisia lui Goran Djuricin la scorul de 2-0 pentru gazde.

Presa din Luxemburg după Dudelange - Luxemburg 2-0
Presa din Luxemburg după Dudelange – Luxemburg 2-0

DerStandard.at a salutat victoria celei mai iubite echipe din Austria şi aşteaptă o calificare în grupele Europa League în urma rezultatului înregistrat în manşa tur: ”Rapid victorie cu 3-1 împotriva lui Steaua şi are o şansă bună pentru Europa League”, au scris jurnaliştii austrieci după victoria favoriţilor.

Cele două formaţii se vor duela pe 30 august la Bucureşti, într-un meci care va decide calificarea.