Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Reacția presei din Ucraina după victoria României cu 3-0 de la EURO 2024! „Catastrofă mare și pomană pentru adversar”

Presa din Ucraina a reacționat dur după înfrângerea echipei naționale, scor 0-3 cu România, în prima etapă din Grupa E de la EURO 2024.
17.06.2024 | 20:20
Reactia presei din Ucraina dupa victoria Romaniei cu 30 de la EURO 2024 Catastrofa mare si pomana pentru adversar
Reacție dură a presei din Ucraina după înfrângerea cu România, scor 0-3 la EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ucraina, cel puțin pe hârtie, era net superioară naționalei României înainte de confruntarea din prima etapă din Grupa E de la EURO 2024. „Tricolorii” au avut motoarele turate la maxim și au reușit să obțină cea mai categorică victorie din istoria de 94 ani a turneelor finale.

Reacția presei din Ucraina după victoria României cu 3-0 de la EURO 2024! „Catastrofă mare și pomană pentru adversar”

România a produs prima mare surpriză de la EURO 2024, pe Allianz Arena din Munchen. Naționala lui Edi Iordănescu a învins-o pe Ucraina la scor de neprezentare și a făcut un pas important spre calificarea în „optimile” competiției.

ADVERTISEMENT

La polul opus, Ucraina a dezamăgit și a fost taxată dur. „România a distrus Ucraina – un fiasco total. O catastrofă pentru toată lumea și pomană pentru adversar”, au titrat jurnaliștii ucraineni de la football24.ua.

Jurnaliștii din țara vecină nu au trecut cu vederea eroarea gravă comisă de Andriy Lunin. Portarul lui Real Madrid, proaspăt câștigător al UEFA Champions League, a pasat direct la Dennis Man. Extrema naționalei României i-a așezat mingea lui Nicolae Stanciu, care a înscris la vinclu.

ADVERTISEMENT

„Stanciu a lansat o capodoperă cu o viteză de aproape 120 km/h”

„Ambii fundași laterali l-au pus pe Lunin într-o situație dificilă. Zinchenko nu a deschis, iar Matviienko a fost lent, ceea ce a dus la o situație de criză. Lunin i-a pasat direct unui adversar.

Shaparenko a încercat să salveze în ultima clipă, dar era prea târziu. Stanciu a lansat o capodoperă cu o viteză de aproape 120 km/h”, au mai scris jurnaliștii ucraineni.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă, Ucraina dă piept cu Slovacia, vineri, 21 iunie, ora 16:00, în a doua etapă din Grupa E. În ultima rundă, naționala lui Serghei Rebrov va înfrunta Belgia, pe 26 iunie, de la ora 19:00.

Lunin și-a cerut scuze după gafa din meciul cu România

Andriy Lunin a greșit decisiv la primul gol marcat de Nicolae Stanciu în poarta Ucrainei. Ulterior, portarul lui Real Madrid a fost aproape să ia gol direct din corner după o execuție spectaculoasă a căpitanului naționalei României.

ADVERTISEMENT

Lunin fusese păcălit, însă mingea a lovit bara transversală. “Vreau să îmi cer scuze. Ne vom pregăti în continuare și sperăm că vom reuși să corectăm situația. Rebrov ne-a spus că încă nu s-a terminat nimic. Trebuie să ne pregătim pentru următorul meci”, a spus Andriy Lunin.

ADVERTISEMENT
4,15 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X” la meciul Austria - Franța