Sporturi

Reacția presei internaționale după victoria Simonei Halep cu Bianca Andreescu: “Românca se impune după un adevărat thriller. A fost o confruntare fantastică”

28.10.2019 | 18:16
Reactia presei internationale dupa victoria Simonei Halep cu Bianca Andreescu Romanca se impune dupa un adevarat thriller A fost o confruntare fantastica
ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat primul meci de Turneul Campionalor. Românca s-a impus în decisiv contra Biancăi Andreescu, după ce a pierdut primul act și a salvat o minge de meci în setul secund. Victoria dramatică obținută de Simona a fost evidențiată și de publicațiile internaționale, care au evidențiat spiritul de luptă arătat de campioana de la Wimbledon, dar și forma slabă a Biancăi în meciurile cu jucătoarele de top 10.

Reacția presei internaționale după victoria Simonei Halep

Victoria Simonei Halep în prima confruntare directă cu Bianca Andreescu a ținut capul de afiș în publicațiile internaționale de specialitate. Dramatismul meciului, în care Halep a fost nevoită să revină de la 0-1 și minge de meci pentru adversară în la 6-5 în setul secund, a fost evidențiat de “WTATennis.com”: “Simona rezistă în fața Biancăi și se impune după un adevărat Thriller la Shenzhen“.

ADVERTISEMENT

Publicația canadiană CBC a evidențiat ultimele două rezultatele înregistrate de Bianca Andreescu în fața adversarelor din top 10 WTA, ambele pierdute: “Bianca a suferit a doua înfrângere consecutivă în fața unei jucătoare clasată în primele 10. Canadianca a pierdut și în fața Simonei, după înfrângerea de la Beijing cu Naomi Osaka. Și accidentarea Biancăi și-a spus cuvântul, fiind nevoită de mai multe ori să ceară ajutorul echipei medicale din cauza unor dureri la spate“.

De asemenea, site-ul canadian CTVnews amintește despre cele două înfrângeri consecutive suferite de Bianca, venite după o serie de 17 meciuri câștigate: “Andreescu a ajuns acum la două meciuri pierdute la rând. Ultima dată când s-a întâmplat asta a fost în august“.

ADVERTISEMENT

“O confruntare fantastică”

Journal de Montreal titrează: “Bianca a pierdut în fața idolului său, Simona Halep. Canadianca a fost extrem de aproape să se impună, dar s-a văzut învinsă după un meci dramatic terminat în trei seturi. Andreescu a avut o minge de meci la 6-5 în setul secund, însă Halep a reușit să salveze și să se impună în tiebreak“.

Tennis Canada a remarcat nivelul ridicat al tenisului practicat de cele două sportive: “Primul meci dintre Bianca Andreescu și Simona Halep nu a dezamăgit. O confruntare fantastică dar, din păcate, nu a fost rezultatul dorit. În ciuda înfrângerii, Bianca Andreescu trebuie felicitată pentru efortul imens depus“.

ADVERTISEMENT