Fotbal intern

Reacţia presei internaţionale la grupa României de la EURO U21 2021! “Ele sunt sunt favoritele”

10.12.2020 | 19:29
Reactia presei internationale la grupa Romaniei de la EURO U21 2021 Ele sunt sunt favoritele
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din țările pe care le va întâlni România la Campionatul European de Tineret de anul viitor au analizat grupa din care fac parte acestea. Olanda și Germania sunt văzute drept favoritele grupei. 

România U21 se va duela cu Germania, Olanda și Ungaria la Campionatul European de Tineret. După tragerea la sorți, presa internațională a oferit primele reacții.

ADVERTISEMENT

Jucătorii antrenați de Adrian Mutu vor juca primul meci la Campionatul European sub 21 de ani împotriva Olandei, pe data de 24 martie.

”Olanda se va duela cu Germania pentru șefia grupei”

Naționala de tineret a ajuns la turneul final după ce a ocupat locul secund, în grupa 8, în preliminariile pentru EURO 2021. Ziariștii din Olanda sunt de părere că România și Ungaria sunt cele mai slabe echipe din grupa A. Tot ei cred că Olanda și Germania vor fi formațiile care se vor lupta pentru primul loc.

ADVERTISEMENT

„Juniorii olandezi se întâlnesc cu Germania, Ungaria și România la Campionatul European. Rămâne de văzut câți jucători vor fi lăsați la naționala de seniori, pentru preliminariile CM 2022. Indiferent de deciziile selecționerilor, având în vedere că din grupă mai fac parte adversari precum Ungaria și România, Olanda se va duela cu Germania pentru șefia grupei”, notează olandezii de la De Telegraaf.

Și ungurii cred că Olanda și Germania au cele mai mari șanse să câștige grupa, dar sunt fericiți că fotbaliștii lor vor întâlni, pe teren propriu, echipe de top.

ADVERTISEMENT

”România a ajuns până în semifinale la ediția precedentă”

„Germania, Olanda și România, adversarele Ungariei la Euro U21. Este clar că Germania și Olanda sunt favoritele grupei, dar să nu uităm că România a ajuns până în semifinale la ediția precedentă. Acest turneu final va fi o ocazie unică pentru jucătorii noștri de a înfrunta adversari de top din Europa, pe teren propriu”, scriu ungurii de la Nemzeti Sport.

Ziariștii din Germania au scos în evidență faptul că țara noastră le este un adversar cunoscut. România U21 și naționala Germaniei s-au duelat la Campionatul European de Tineret, din 2019, dar nemții au fost mai buni și au câștigat cu 4-2, în penultimul act al competiției.

ADVERTISEMENT

„Băieții lui Stefan Kuntz vor evolua în Grupa A, cu Ungaria, România și Olanda. România și Germania s-au întâlnit și la ediția precedentă, în Italia. Românii au condus atunci la pauza semifinalei, scor 2-1, dar golurile marcate în prelungiri de Luca Waldschmidt și Nadiem Amiri au adus victoria Germaniei”, notează nemții de la Kicker.

„Prima şansă ne aparţine nouă contra Ungariei. Vorbesc de echipele de tineret, acum. Cu Olanda, ehhhh… ! Încerc să fiu echilibrat, dar de ce nu?! De ce să nu fiu optimist şi în faţa Olandei? Fără frică!”,  a spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT