Fotbal international

Reacția presei olandeze după tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 de la București: ”Putea fi mai rău!”

01.12.2019 | 08:47
Reactia presei olandeze dupa tragerea la sorti a grupelor EURO 2020 de la Bucuresti Putea fi mai rau
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, la Romexpo, s-a stabilit componența celor șase grupe de la Euro 2020. Turneul final va fi deschis la 12 iunie, de la ora 21:00, pe Stadio Olimpico din Roma cu întâlnirea Turcia – Italia. România, dacă se va califica în urma barajului din martie, va evolua în Grupa C, împotriva Olandei, Ucrainei și Austriei.

Reacția presei olandeze după tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 de la București: ”Putea fi mai rău”

În proporție de 75%, componența Grupei C de la EURO 2020 din care ar putea face parte și naționala lui Mirel Rădoi, în cazul în care va trece de barajul din martie, era cunoscută publicului. Acest lucru este semnalat și de presa olandeză, cea care notează, după tragerea la sorți, că se mai așteaptă un singur nume pentru această grupă: România sau una dintre Georgia, Belarus, Macedonia sau Kosovo.

ADVERTISEMENT

Cei de la De Telegraaf scriu că Olanda a avut parte de o tragere bună pentru Euro 2020, având în vedere faptul că a evitat toate numele grele din urne: ”Era clar că vom juca împotriva Ucrainei în Grupa C. Apoi, următorul adversar va fi Austria, urmat de una dintre România,Georgia, Belarus, Macedonia sau Kosovo. E clar că putea fi mult mai rău.

O altă publicație batavă, De Volkskrant, scrie că naționala lui Ronald Koeman înfruntă Ucraina, Austria și un ”mare necunoscut” în grupele Euro 2020: ”La turneul final ne așteaptă o grupă cu Ucraina, Austria și un mare necunoscut. Acesta poate fi România sau o națională dintr-o categorie mult inferioară, precum Georgia, Belarus, Macedonia sau Kosovo”.

ADVERTISEMENT

Nici cei de la NRC Handelsblad nu au fost surprinși de tragerea la sorți, notând că, în mare parte, se știa componența grupei ”Portocalei mecanice”: ”Nicio surpriză la București. Am aflat doar numele AUstriei ca viitoare adversară la Euro 2020. Pe Ucraina o cunoșteam dinainte. Al patrulea rival se va decide după barajele din martie”

Austriecii notează că au avut parte de o grupă cu o mare favorită, Olanda. ”Am picat cu Olanda, favorita grupei, și cu Ucraina. O a patra adversară se va decide după play-off-ul din martie”, scriu cei de la Heute.at, în timp ce Ostereich24.at critică noul format al turneului: ”Haos-EURO 2020! Vom juca într-o grupă cu Olanda și Ucraina. Încă nu ne știm al patrulea adversar”.

ADVERTISEMENT

Până să joace cu Olanda, Ucraina și Austria, pe România o așteaptă barajul din martie

România are parte de o grupă bună la Euro 2020. Pentru asta, elevii lui Rădoi trebuie să-și câștige locul la turneul final. România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor. Dacă vor elimina surpriza de la Euro 2016, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro 2020.

Semifinalele se dispută la 26 martie 2020, iar finalele la 31 martie 2020. Aceste întâlniri stabilesc ultimele patru participante la turneul final al Campionatului European, la care şi Bucureştiul găzduieşte meciuri.

ADVERTISEMENT
Tags: