Fotbal international

Reacţia presei spaniole şi internaţionale după umilinţa istorică suferită de Real Madrid în faţa vecinilor de la Atletico: ” Demolare, masacru!”

27.07.2019 | 09:47
Reactia presei spaniole si internationale dupa umilinta istorica suferita de Real Madrid in fata vecinilor de la Atletico  Demolare masacru

Reacţia presei spaniole şi internaţionale după umilinţa istorică suferită de Real Madrid în faţa vecinilor din capitala Spaniei, Atletico, în cadrul competiţiei estivale International Champions Cup e pe măsura incredibilului rezultat de 7-3. Concluzia este că acest meci şi rezultatul său se pot traduce în trei cuvinte, care exprimă cele petrecute la perfecţie: “Umilinţă, demolare, masacru!”

Presa. uluită după Atletico – Real Madrid 7-3

Presa internaţională a reacţionat imediat după meci exact ca la un cutremur de proporţii, pentru că un asemenea rezultat nu are cum să nu genereze reacţii pe măsură. El Mundo Deportivo, principalul cotidian catalan nu şi-a ascuns exuberanţa după un asemenea măcel suferit de rivalul de moarte: “Alb-roşii, cu multă atitudine şi intensitate au trecut peste echipa lui Zidane. Diego Costa, cu patru goluri, a fost protagonist într-un meci în care a strălucit valoarea lui Joao Felix. Primul derby de Madrid jucat în America i-a dat o serioasă temă de analizat lui Zinedine Zidane”.

O altă publicaţie spaniolă, mult mai sobrul El Pais, nu putea sta impasibil la cele petrecute şi a comentat: “Spectatorii care au venit pe stadionul MetLife nu au văzut un joc de fotbal, ci mai degrabă un antrenament cu echipament de boxeri în care Real s-a comportat ca un tânăr pugilist apatic, pierdut, lipsit de pasiune, mediocru, care a încasat cât cuprinde. Lucrul cel mai rău este că scorul nu reflectă nici pe departe absurditatea echipei lui Zidane”.

Atletico Madrid – Real Madrid. Meciul a avut 10 goluri şi eliminarea lui Diego Costa, care marcase patru goluri
Atletico Madrid – Real Madrid. Meciul a avut 10 goluri şi eliminarea lui Diego Costa, care marcase patru goluri

Real Madrid a luat jocul ca un amical, Atletico precum un derby

Brazilienii de la cel mai mare site de sport de la ei, UOL, scriu: “Atletico a masacrat pe Real cu multă luminozitate în joc şi în pofida eliminării lui Diego Costa. Apărarea lui Real trebuie să uite cât mai repede acest moment. Real a tratat meciul ca pe un amical, fapt subliniat după joc şi de Zidane, iar Atletico l-a considerat ca fiind un derby şi până când Real să înţeleagă asta era deja 3-0 pentru adversar.”

Dar parcă analiza cea mai frumoasă aparţine celor de la cotidianul spaniol El Pais. “Atletico a umilit cel mai slab Real Madrid posibil. O furtună a fost Atletico. Un dezastru a fost Real Madrid. Campioana de 13 ori a Europei şi-a uitat identitatea şi s-a transformat într-o marionetă. O marionetă umilită de băieţii lui Simeone, mereu foarte motivaţi când apare rivalul maxim din oraş”.