News

Reacția profesoarei din Prahova batjocorită în timpul orelor. „Dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”

Profesoara din Prahova, filmată în timp ce era batjocorită în timpul orelor de mai mulți elevi, nu s-a arătat deranjată de aceste filmulețe
09.04.2023 | 19:42
Reactia profesoarei din Prahova batjocorita in timpul orelor Dumneaei a considerat ca nu sa intamplat nimic grav
Reacția profesoarei din Prahova, batjocorită la ore de elevi. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se pare că filmulețele, care s-au viralizat după ce au fost publicate de presa locală din Prahova, au fost înregistrate în urmă cu două săptămâni și discutate de profesorii școlii.

Reacția profesoarei din Prahova batjocorită în timpul orelor

Profesoara de limba engleză de la școala din Brebu, filmată în timp ce era batjocorită de mai mulți elevi în timpul orelor, le-ar fi spus colegilor că cele întâmplate nu reprezintă ceva grav, potrivit inspectorului școlar din județ.

ADVERTISEMENT

Ilona Rizea, inspectorul școlar general al IȘJ Prahova, a declarat pentru Adevărul că inspectoratul a aflat despre aceste înregistrări abia joi, 6 aprilie, însă se pare că ele sunt vechi de două săptămâni și au fost discutate de către profesorii școlii din Pietriceaua.

„Noi am fost informați în dimineața zilei de joi, pe 6 aprilie, fiind ziua în care, de altfel, și conducerea școlii a aflat de existența acelui filmuleț. A intrat doamna director în posesia filmulețului, ne-a informat pe noi, Inspectoratul Școlar, și a informat și Poliția. Se pare că filmulețul este de acum două săptămâni, aproximativ”, a declarat Ilona Rizea, conform adevarul.ro

ADVERTISEMENT

În aceste condiții,  la nivelul unității școlare s-a demarat o cercetare pentru a se afla cum s-au întâmplat lucrurile și au stat de vorbă cu profesoara implicată. „Doamna profesoară a avut o discuție cu conducerea școlii și dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”, a mai precizat șefa IȘJ Prahova.

Se pare că la nivelul școlii din comuna Brebu se știe că profesoara în cauză, profesor titular cu 20 ani vechime, are o problemă cu autoritatea la clasă. Anul trecut, în urma evaluării, aceasta ar fi primit calificativul „Bine”, fiindu-i reproșat tocmai faptul că are un comportament mult prea permisiv cu elevii.

ADVERTISEMENT

Elevii implicați în scandal vor fi exmatriculați

Elevii care s-au înregistrat batjocorind-o pe profesoara de engleză, elevi în clasele a VII-a și a VIII-a, urmează să fie exmatriculați după ce vor avea nota la purtare scăzută la patru. Aceasta a fost decizia luată de către Inspectoratul Școlar Prahova în urma anchetei desfășurate după ce imaginile de la școala din Brebu au fost publicate în presa națională.

„În dimineața zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unității de învățământ a fost informată de existența unui clip video realizat în timpul unei ore de curs și, imediat ce a intrat în posesia lui și a fost vizionat, au fost înștiințate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Polița comunei Brebu. Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancționarea elevilor implicați, astfel: cei doi elevi care apar în imagini și elevul care filmează și îi instigă au fost sancționați cu ‘Mustrare scrisă’ și scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalți elevi prezenți în clasă cu ‘Observație scrisă’”, se arată într-un comunicat al ISP.

ADVERTISEMENT

Inspectorul școlar din județ, Ilona Rizea, a declarat pentru presa locală că această sancțiune pentru elevi înseamnă repetenția. Aceasta a precizat însă că vor urma acțiuni și pentru verificarea activității profesoarei de engleză.

„În ceea ce îi privește pe cei trei elevi de clasele a VII – și a VIII-a (cel care a filmat și cei care au batjocorit-o), aceștia vor primi 4 la purtare, asta însemnând repetenție. Asta ne permite cadrul legal. Totodată, imediat după vacanță un inspector de limba engleză din cadrul ISJP va intra la orele doamnei profesor pentru a-i verifica activitatea didactică. Spun asta pentru că astfel de incidente nu au avut loc și la alte ore, la alți profesori”, a declarat Ilona Rizea.

Vineri, în presa locală din Prahova, au fost publicate mai multe clipuri în care, în timp ce o profesoară predă predă la tablă, mai mulți elevi vin lângă ea și mimează scene sexuale.

ADVERTISEMENT
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se...
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se decide ”soarta” României
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea...
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea legătura, în ziua în care Rona Hartner a fost îngropată!
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul...
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul în Ucraina
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Apple lansează o nouă actualizare importantă pentru orice iPhone
Apple lansează o nouă actualizare importantă pentru orice iPhone
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco...
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco Sedano: „Scopul lui este să o îndepărteze de familie!”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!