News

Reacția profesoarei din Prahova batjocorită în timpul orelor. „Dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”

Profesoara din Prahova, filmată în timp ce era batjocorită în timpul orelor de mai mulți elevi, nu s-a arătat deranjată de aceste filmulețe
09.04.2023 | 19:42
Reactia profesoarei din Prahova batjocorita in timpul orelor Dumneaei a considerat ca nu sa intamplat nimic grav
Reacția profesoarei din Prahova, batjocorită la ore de elevi. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se pare că filmulețele, care s-au viralizat după ce au fost publicate de presa locală din Prahova, au fost înregistrate în urmă cu două săptămâni și discutate de profesorii școlii.

Reacția profesoarei din Prahova batjocorită în timpul orelor

Profesoara de limba engleză de la școala din Brebu, filmată în timp ce era batjocorită de mai mulți elevi în timpul orelor, le-ar fi spus colegilor că cele întâmplate nu reprezintă ceva grav, potrivit inspectorului școlar din județ.

ADVERTISEMENT

Ilona Rizea, inspectorul școlar general al IȘJ Prahova, a declarat pentru Adevărul că inspectoratul a aflat despre aceste înregistrări abia joi, 6 aprilie, însă se pare că ele sunt vechi de două săptămâni și au fost discutate de către profesorii școlii din Pietriceaua.

„Noi am fost informați în dimineața zilei de joi, pe 6 aprilie, fiind ziua în care, de altfel, și conducerea școlii a aflat de existența acelui filmuleț. A intrat doamna director în posesia filmulețului, ne-a informat pe noi, Inspectoratul Școlar, și a informat și Poliția. Se pare că filmulețul este de acum două săptămâni, aproximativ”, a declarat Ilona Rizea, conform adevarul.ro

ADVERTISEMENT

În aceste condiții,  la nivelul unității școlare s-a demarat o cercetare pentru a se afla cum s-au întâmplat lucrurile și au stat de vorbă cu profesoara implicată. „Doamna profesoară a avut o discuție cu conducerea școlii și dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”, a mai precizat șefa IȘJ Prahova.

Se pare că la nivelul școlii din comuna Brebu se știe că profesoara în cauză, profesor titular cu 20 ani vechime, are o problemă cu autoritatea la clasă. Anul trecut, în urma evaluării, aceasta ar fi primit calificativul „Bine”, fiindu-i reproșat tocmai faptul că are un comportament mult prea permisiv cu elevii.

ADVERTISEMENT

Elevii implicați în scandal vor fi exmatriculați

Elevii care s-au înregistrat batjocorind-o pe profesoara de engleză, elevi în clasele a VII-a și a VIII-a, urmează să fie exmatriculați după ce vor avea nota la purtare scăzută la patru. Aceasta a fost decizia luată de către Inspectoratul Școlar Prahova în urma anchetei desfășurate după ce imaginile de la școala din Brebu au fost publicate în presa națională.

„În dimineața zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unității de învățământ a fost informată de existența unui clip video realizat în timpul unei ore de curs și, imediat ce a intrat în posesia lui și a fost vizionat, au fost înștiințate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Polița comunei Brebu. Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancționarea elevilor implicați, astfel: cei doi elevi care apar în imagini și elevul care filmează și îi instigă au fost sancționați cu ‘Mustrare scrisă’ și scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalți elevi prezenți în clasă cu ‘Observație scrisă’”, se arată într-un comunicat al ISP.

ADVERTISEMENT

Inspectorul școlar din județ, Ilona Rizea, a declarat pentru presa locală că această sancțiune pentru elevi înseamnă repetenția. Aceasta a precizat însă că vor urma acțiuni și pentru verificarea activității profesoarei de engleză.

„În ceea ce îi privește pe cei trei elevi de clasele a VII – și a VIII-a (cel care a filmat și cei care au batjocorit-o), aceștia vor primi 4 la purtare, asta însemnând repetenție. Asta ne permite cadrul legal. Totodată, imediat după vacanță un inspector de limba engleză din cadrul ISJP va intra la orele doamnei profesor pentru a-i verifica activitatea didactică. Spun asta pentru că astfel de incidente nu au avut loc și la alte ore, la alți profesori”, a declarat Ilona Rizea.

Vineri, în presa locală din Prahova, au fost publicate mai multe clipuri în care, în timp ce o profesoară predă predă la tablă, mai mulți elevi vin lângă ea și mimează scene sexuale.

ADVERTISEMENT