News

Reacţia PSD, după ce Dosarul Revoluţiei a fost finalizat: “Este revoltător”

08.04.2019 | 14:13
Reactia PSD dupa ce Dosarul Revolutiei a fost finalizat Este revoltator

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat în cursul zilei de luni că dosarul Revoluției din 1989  a fost finalizat, iar rechizitoriul a fost deja înaintat instanței de judecată. În urma declarațiilor sale, reacția Partidului Social Democrat nu a întârziat să apară.

Ce mesaj a transmis PSD după anunțul privind Dosarul Revoluției

Într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook, PSD lansează un atac dur la adresa procurorului general al Parchetului, Augustin Lazăr, pe care îl acuză că a contribuit la crimele împotriva umanității pentru care sunt anchetați liderii politici ai vremii. Pe atunci, Augustin Lazăr era „agent al poliției politice comuniste” , se arată în mesajul transmis de PSD.

„Este revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în instanță de un fost agent al poliției politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ținut în chinuri disidenții anticomuniști să se erijeze acum în făuritorul dreptății anticomuniste” , transmite Partidul Social Democrat, în debutul postării sale.

Augustin Lazăr este ironizat în postarea publicată de PSD
Augustin Lazăr este ironizat în postarea publicată de PSD

PSD îl atacă în termeni duri pe Augustin Lazăr

La Revoluție au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcții în statul de drept postrevoluționar.
Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu știa cine e cel pe care l-a numit în funcția de procuror general al României! Acum știe că Lazăr a făcut poliție politică, dar îl protejează.

Statul de drept dintr-o țară democratică nu poate fi construit cu foști agenți ai sistemului represiv comunist! Iohannis a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomuniști. Dar când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, își arată adevărata față de protector al securiștilor și exponenților aparatului represiv ceaușist” , se mai arată în postarea publicată de reprezentanții PSD, pe contul oficial de Facebook. Mesajul este însoțit de o fotografie care îl înfățișează pe Augustin Lazăr în uniforma de agent al poliției comuniste.