Sport

„Am crezut că e trepiedul de la cameră!” Reacția hilară a lui Cătălin Rizan, șeful securității la FCU Craiova, după ce a fost filmat cărând bâte de baseball la oficială. Exclusiv

Cătălin Rizan, șeful securității de la FC U Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre imaginile, apărute în spațiul public, în care acesta este surprins transportând geanta cu bâte și materiale pirotehnice descoperită într-una dintre lojele FC U Craiova, la derby-ul cu Universitatea Craiova.
07.10.2021 | 16:38
Am crezut ca e trepiedul de la camera Reactia hilara a lui Catalin Rizan seful securitatii la FCU Craiova dupa ce a fost filmat carand bate de baseball la oficiala Exclusiv
Reacția șefului de securitate FC U Craiova după scandalul „bâtelor” de la derby: „Am crezut că e trepiedul de la cameră!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Concret, cu puțin timp înainte ca partida FC U Craiova – Universitatea Craiova să înceapă, jandarmii au descoperit o geantă cu bâte și materiale pirotehnice într-una dintre lojele alocate clubului patronat de Adrian Mititelu.

Joi, cotidianul Cuvântul Libertății a publicat mai multe filmări, de pe camerele de supraveghere ale stadionului „Ion Oblemenco”, în care este surprins Cătălin Rizan transportând geanta în care se aflau bâtele și materialele pirotehnice.

ADVERTISEMENT

Reacția șefului de securitate FC U Craiova după scandalul „bâtelor” de la derby

Cătălin Rizan susține că nu știa de faptul că, în geanta pe care o transporta, se aflau bâte și materiale pirotehnice. Potrivit spuselor sale, a fost înștiințat de faptul că în geantă se află o cameră și un trepied.

„Era vorba de o singură geantă, pe care am luat-o de afară. Am pus-o acolo jos, dacă se vede în imagini. Eu nu știam ce-i în geanta respectivă, am crezut că e trepiedul cu camera de luat vederi. Am pus-o jos la recepție.

ADVERTISEMENT

Eu, cu câteva zile înainte, am făcut cerere pentru camerele de luat vederi să le verifice sistemul. Eu nu puteam să fac așa ceva. Am făcut cerere pentru camere, mi s-a comunicat că sistemul de camere merge.

Eu, în speță, nu puteam să fac așa ceva. Eram un idiot să fac treaba asta. Nu știam ce este în geanta aia. Vă dați seama că refuzam, nu puteam să fac așa ceva. Sincer să fiu, am fost foarte aglomerat, eram în control cu pirotehnicul. Eram foarte grăbit. Nu știu dacă se vede pe imagini, dar aveam niște hârtii în mână pe care trebuia să le semnez cu cei de la pirotehnic.

ADVERTISEMENT

O să fac și eu niște investigații și o să văd despre ce este vorba concret. Este o singură geantă, celelalte două genți erau cu dezinfectanți. Știam că este trepiedul cu camera de luat vederi, de asta am și pus-o acolo. Știind că merg camerele de luat vederi, nu puteam să fac lucrul ăsta. Aș fi tâmpit să fac treaba asta.

Mi s-a spus că acolo este trepiedul cu camera și am lăsat geanta jos la recepție. Nu am mers cu ea. Numai luați în calcul că știam că merg camerele. Eram un idiot să fac treaba asta, mai ales că sunt responsabil pentru siguranță”, a declarat Cărălin Rizan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cătălin Rizan: „În geantă se afla și bonul de unde au fost cumpărate!”

În plus, Cătălin Rizan spune că nu ar fi avut niciun motiv să intoducă în mod voit acel „arsenal” pe stadion. Deoarece, după partida de campionat FC U Craiova – FCSB, 0-1, a solicitat primăriei remedierea unor probleme de stocare ale camerelor de supraveghere de la stadionul „Ion Oblemenco”, probleme care, ulterior, au fost remediate.

Oficialul oltean ne-a pus la dispoziție imagini cu adresele trimiste primăriei.

„La meciul acela (n.r. FC U Craiova – FCSB), ne-a dispărut ceva din loje, că de asta au fost și lojele închise, din protocol. Atunci noi imediat am făcut cerere către primărie să remedieze problema cu stocarea camerelor.

Dacă voiam să facem ceva, puneam naiba pe altcineva să facă prostii din astea. Nu se leagă. Vă dați seama că eu știind că merg camerele… ce făceam, mă băgam singur în gura lupului? Din câte am înțeles, în geantă se afla și bonul de unde au fost cumpărate”, a mai spus Cătălin Rizan.

ADVERTISEMENT