News

Reacția senatorului AUR surprins dormind în Parlament: „Eram în poziţia vishuddha chakra”

27.12.2020 | 09:15
Reactia senatorului AUR surprins dormind in Parlament Eram in pozitia vishuddha chakra
ADVERTISEMENT

Deși mandatul său este abia la început, senatorul AUR Mircea Dăneasă face ce face și reușește să iasă în evidență. Ce-i drept, nu printr-o realizare notabilă în noul Legislativ, dar nimeni nu poate spune că „recordul” său nu este demn de luat în seamă.

Trimis de partidul care a produs surpriza în alegerile locale să reprezinte interesele românilor de pretutindeni, sculptorul de 65 de ani a fost surprins dormind chiar în timpul unei ședințe de plen.

ADVERTISEMENT

Atât de tare să-l fi plictisit discuțiile? Bineînțeles că nu, dar în astfel de momente ai nevoie de „conexiuni mintale speciale”. Și cum să le declanșezi dacă nu ai o poziție adecvată. De pildă, „Vishuddha Chakra”, explică parlamentarul în interviul acordat pentru Adevărul.ro la scurt timp după apariția imaginilor.

Senatorul AUR surprins dormind în Parlament vine cu noi precizări. Ce făcea, de fapt

Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern.

ADVERTISEMENT

Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte. Activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie.

Eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor. Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu.

ADVERTISEMENT

La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit. M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera. Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo.

Eram obosit, dar nu îmi era somn. Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează. S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo.

ADVERTISEMENT

Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine”,  susține Mircea Dăneasă.

ADVERTISEMENT