Life

Reacția unei mame după ce fiul ei a primit teme pentru vacanță: ”Nu mi se pare normal așa ceva”

Reacția unei mame după ce fiul ei a primit teme pentru vacanță. Motivul pentru care femeia s-a enervat și a împărtășit totul în mediul online.
27.06.2024 | 21:28
Reactia unei mame dupa ce fiul ei a primit teme pentru vacanta Nu mi se pare normal asa ceva
Ce a transmis o mamă după de fiul ei a primit teme pentru vacanță. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Reacția unei mame după ce fiul ei a primit mai multe teme pentru vacanță. Femeia a transmis un mesaj de nemulțumire. Reacțiile utilizatorilor au fost diverse.

Reacția unei mame după ce fiul ei a primit teme pentru vacanță. Ce a enervat-o

O mamă a provocat numeroase reacții în mediul online după ce și-a exprimat nemulțumirea privind temele de vacanță primite de fiul ei, aflat în clasa a V-a.

ADVERTISEMENT

Profesorii le-au cerut elevilor să citească mai multe lecturi suplimentare în perioada vacanței de vară, iar femeia a abordat acest subiect, ceea ce a dus la mai multe păreri din partea utilizatorilor.

Mesajul acesteia a fost adresat site-ului “Educație prin Lectură”. Mama elevului a spus că acesta are de citit 15 cărți în vacanță. După aceea, băiatul trebuie să noteze impresiile sale într-un caiet de lectură.

ADVERTISEMENT

Femeia a spus că această sarcină este una destul de dificilă, deoarece copiii trebuie să se bucure de timpul liber în vacanța de vară, nu să și-l dedice tot studiului.

“Mă numesc Iuliana S. și sunt mama unui băiat de clasa a V-a. Copilului meu nu-i place să citească, preferând de mic mijloacele electronice.

ADVERTISEMENT

Noi avem o gândire modernă și nu suntem de acord să-l forțăm să citească dacă lui nu-i place, așa cum nici pe noi adulții nu ar fi corect să ne forțeze cineva să vedem o piesă de teatru, de exemplu, dacă nu ne place teatrul în general”, și-a început femeia mesajul.

Fiul ei trebuie să citească obligatoriu cărțile respective, ceea ce mamei sale nu i se pare normal. În plus, mama elevului a spus că primea astfel de teme și în urmă cu 25 de ani.

ADVERTISEMENT

“Nu mi se pare normal așa ceva din mai multe motive: 1. Este vacanță sau oră de lectură? Copilul meu în loc să se relaxeze în vacanța mare trebuie să stea să citească în fiecare zi ca să termine lista doamnei? Este normal așa ceva?

Metoda e de pe vremea mea. Așa primeam și eu temă acum 25 de ani. Nu ne mai modernizăm deloc?”, a continuat aceasta în mesajul său.

“Eu cu ce-am greșit să stau să cumpăr 15 cărți?”

De asemenea, femeia s-a mai plâns și de costurile pentru 15 cărți, care nu sunt deloc mici. Aceasta a ținut să precizeze că banii ar putea fi folosiți pentru diverse excursii, din moment ce elevii trebuie să se bucure de vacanța de vară.

Iuliana S. a mai spus că școala ar fi trebuit să suporte costurile pentru lecturile obligatorii, nu doar părinții, întrucât este vorba despre mai multe cărți.

“Eu cu ce-am greșit să stau să cumpăr acum 15 cărți? Poate vreau să mergem să ne relaxăm un week-end la munte de banii respectivi. Să se dea liste cu lecturi suplimentare și obligatorii când școala o să fie în stare să suporte costurile! (…)

Doresc să aflu dacă profesoara are dreptul la anul, în septembrie să-l penalizeze pe copilul meu dacă nu rezolvăm această sarcină! Eu refuz să-mi supun copilul la un asemenea tratament în lunile de vacanță”, a mai spus ea, notează redacția.ro.

Mesajul femeii a stârnit numeroase reacții. În timp ce alți utilizatori au empatizat cu ea, alții au criticat-o pentru modul în care gândește.

Unii utilizatori au spus că temele de vacanță ar trebui să țină cont de nevoile fiecărui elev în parte. Pe de altă parte, au fost și utilizatori care i-au spus mamei elevului că părinții ar trebui să încurajeze lectura în viața copiilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata...
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Mihai Trăistariu a dat de belea cu apartamentele de la mare. ''Era un...
Mihai Trăistariu a dat de belea cu apartamentele de la mare. ''Era un cuplu de swingeri, mi-au propus, dar eu nu am avut curajul, mi-e rușine să fac așa ceva''
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”