Sport

Presa internațională, uluită de suspendarea primită de Simona Halep: „Pălmuită cu o interdicție uimitoare!”

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani după de a fost depistată pozitiv cu roxadustat, iar WTA a emis un comunicat după anunțarea sentinței.
12.09.2023 | 19:45
Presa internationala uluita de suspendarea primita de Simona Halep Palmuita cu o interdictie uimitoare
Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani după de a fost depistată pozitiv cu roxadustat, iar WTA a emis un comunicat după anunțarea sentinței. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La mai bine de un an de la momentul în care a fost oprită să joace, dubla campioană de Grand Slam și-a aflat pedeapsa. Singura cale de a contesta decizia este să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Suspendarea Simonei Halep, comentată de WTA

La scurt timp după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a publicat decizia de suspendare pe 4 ani a Simonei Halep, WTA a oferit un comunicat pe rețele de socializare în care prezintă situația în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Este de cea mai mare importanță ca jucătorii să cunoască regulile Programului anti-doping de tenis și să le respecte. Tribunalul Independent s-a pronunțat cu privire la dosarul Simonei, iar decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

WTA va sprijini deciziile luate prin acest proces și va continua să urmărească acest lucru îndeaproape”, se arată într-o postare făcută pe contul de Twitter al WTA, referitor la cazul fostului lider mondial.

ADVERTISEMENT

Presa internațională, uluită de duritatea sancțiunii

Presa internațională a acordat spații largi subiectului referitor la situația în care se află Simona Halep după decizia luată de ITIA. ”Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj”, titrează L’Equipe.

”Românca în vârstă de 31 de ani, câștigătoare la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, a fost condamnată până pe 6 octombrie 2026 pentru un test antidoping pozitiv la roxadustat și pentru nereguli la pașaportul biologic”, au mai scris jurnaliștii francezi.

ADVERTISEMENT

”Sentință grea, foarte grea pentru Simona Halep. Fostul număr unu mondial a fost suspendată timp de patru ani din cauza testării pozitive. Halep, care va împlini curând 32 de ani, riscă cu adevărat să-și pună capăt carierei. Suspendarea începe din 7 octombrie anul trecut și se va încheia în 6 octombrie 2026”, a notat Gazzetta dello Sport.

”Simona Halep a fost pălmuită cu o interdicție uimitoare de patru ani pentru încălcarea ei antidoping. Sportiva a fost testată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. ITIA, în urma cercetărilor aprofundate, a descoperit alte nereguli în pașaportul biologic al româncei”, a scris și The Sun.

ADVERTISEMENT

Cristina Jura a dezvăluit pentru FANATIK că Simona Halep mai are o singură cale de a atac decizia. Ea are la dispoziție 21 de zile pentru a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ADVERTISEMENT