Sport

Alize Cornet, copleșită de emoții după ce a eliminat-o pe Simona Halep! A început să plângă pe teren. Video

Alize Cornet a reușit o victorie fabuloasă în fața Simonei Halep în optimi de finală la Australian Open 2022, iar la finalul întâlnirii a început să plângă de bucurie.
24.01.2022 | 08:41
Alize Cornet coplesita de emotii dupa ce a eliminato pe Simona Halep A inceput sa planga pe teren Video
ADVERTISEMENT

Fanțuzoaica s-a impus după o bătălie epică, scor 6-4, 3-6, 6-4, în care ambele jucătoare au avut de suferit din cauza căldurii.

Tot din cauza temperaturii ridicate, Cornet a avut nevoie de îngrijiri medicale în setul decisiv.

Alize Cornet, reacție neașteptată după victoria cu Simona Halep

În cele din urmă, Alize Cornet a rezistat mai bine tuturor acestor probleme, a învins-o pe Simona Halep, iar la finalul jocului a izbucnit în lacrimi, ea calificându-se pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

După ultimul punct, jucătoarea din Franța a căzut în genunchi parcă nevenindu-i să creadă ce succes a obținut. Cornet a rămas acolo pe gazon momente îndelungate, în timp ce Halep o aștepta la mijlocul terenului pentru a-i strânge mâna.

În cele din urmă, Alize s-a ridicat și a mers să fie felicitată de adversară. Apoi a salutat publicul de pe Rod Laver Arena, moment în care lacrimile au început să-i curgă pe față, la fel ca și antrenorului său aflat în tribună.

ADVERTISEMENT

Halep, inspirație pentru Cornet

La interviul oferit pe teren după victoria nebună în fața Simonei Halep, Alize Cornet a vorbit despre condițiiole teribile în care s-a jucat acest meci și a dezvăluit că are o admirație aparte pentru româncă.

”Încă sunt aici și mă simt extraordinar. A fost o luptă incredibilă cu Simona, pe o căldură teribilă. După 30 de minute, amândouă simțeam că murim pe teren. Dar am strâns din dinți și am luptat pentru două ore și jumătate.

ADVERTISEMENT

Felicitări Simonei, o admir enorm, e o așa luptătoare, știu că a trecut printr-o perioadă grea anul trecut. E un exemplu pentru mine și să o înving pentru a ajunge în primul meu sfert de finală la un Grand Slam e ceva magic.

Nu e niciodată prea târziu să încerci din nou. Dumnezeule, nu mai sunt în stare nici măcar să vorbesc engleză acum, scuze (n.r. – s-a bâlbăit). A fost o partidă foarte grea, la un moment dat creierul meu se încinsese, nu mai gândeam limpede și mâinile îmi tremurau. Am zis ‘Dumnezeule, cum o scot la capăt?’.

ADVERTISEMENT

Apoi m-am uitat peste fileu și am văzut că nici Simona nu o duce mai bine. Cei din boxa mea m-au susținut total, au fost alături de mine la fiecare punct. Ei și fanii m-au ajutat să câștig. Călătoria continuă și încă nu îmi vine să cred”, a declarat Cornet.

Ce program are Simona Halep după eliminarea de la Australian Open 2022

După eliminarea în optimile de finală de la Australian Open 2022, Simona Halep va reveni în România, unde se va antrena pentru turneele din luna februarie. Sportiva de 30 de ani nu este înscrisă la WTA Sankt Petersburg, primul turneu de după competiţia de la Antipozi.

Simona Halep va participa la WTA Dubai, turneu care se va disputa în perioada 14-20 februarie. Românca a câştigat de două ori titlul în Emiratele Arabe Unite, în 2015 şi 2020. După turneul de la Dubai, în calendar apare WTA Doha, care se va disputa în perioada 21-27 februarie. În mod normal, Halep va participa la această competiţie, unde a triumfat în 2014.

Românca rămâne cu cele 240 de puncte primite pentru atingerea acestei faze şi ratează revenirea în Top 20 WTA. După eliminarea de la Australian Open, Simona Halep va fi pe locul 23, cu 2.117 puncte. Sunt şanse mici să fie întrecută, în urma ei fiind trei jucătoare rămase în competiţie.

ADVERTISEMENT