News

Reacție după cazul Mario Iorgulescu. Raed Arafat: „Măsurile împotriva celor prinși la volan după ce au consumat droguri ar trebui înăsprite”

26.09.2019 | 15:42
Reactie dupa cazul Mario Iorgulescu Raed Arafat Masurile impotriva celor prinsi la volan dupa ce au consumat droguri ar trebui inasprite

Cazul Mario Iorgulescu a stârnit rumori în spațiul public, după ce fiul președintelui LPF a ucis un bărbat de 24 de ani într-un accident de mașină. După ce s-au prelevat mai multe probe biologice, s-a dovedit că Mario Iorgulescu se afla sub influența drogurilor dar și în stare de ebrietate. Secretarul de stat din partea MAI, Raed Arafat, susține că legile privind consumul de droguri la volan ar trebui să fie înăsprite.

Raed Arafat vrea înăsprirea pedepselor pentru consumul de droguri la volan

Raed Arafat a discutat despre cazul consumatorilor de droguri care se urcă la volan, la postul Medika Tv: „Măsurile care se iau împotriva celor care consumă droguri la volan şi măsurile de prevenire după depistare poate că vor trebui înăsprite.

În sensul că o persoană depistată cu consum de droguri să se asigure că nu mai conduce autovehiculul doar dacă persoana respectivă nu mai consumă droguri. Pentru că acest consum de droguri nu este un lucru simplu. E mult mai greu decît consumul de alcool. Deci consumul de droguri şi condusul nu trebuie să fie combinate niciodată”, a mai spus șeful ISU.

Raed Arafat vrea înăsprirea pedepselor pentru cei care au fost prinși rogați la volan
Raed Arafat vrea înăsprirea pedepselor pentru cei care au fost prinși rogați la volan *foto: libertatea.ro

Raed Arafat vrea ca cei prinși drogați la volan să rămână cu permisul suspendat

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus cu aceeași ocazie că și-ar dori ca cei prinși drogați la volan să rămână cu permisul suspendat până arată că s-au lăsat de stupefiante: „Va trebui, la un moment dat, să ajungem acolo cu legea adică dacă te prinde că ai consumat şi îţi retrage carnetul, o lună, două sau trei şi să se demosntreze apoi că nu mai consumi droguri la volan, vedem că ucide ca şi alcoolul. Numai că la droguri dependenţa este una foarte greu de combătut şi care creşte şi creşte şi trebuie să fim foarte atenţi cum combatem acest aspect. Părerea mea este că legea trebuie să permită suspendarea carnetului pînă la o atestare că persoana este curată de consumul de droguri pentru o perioadă de timp”, a spus Arafat, pentru sursa citată.