Pastila federală: Pâine pentru circar

opiniile fanatik
Nicolae Pop   
in Editoriale
14/03/2018, 17:14
Pastila federală: Pâine pentru circar opiniile fanatik

Scrisoarea deschisă adresată miercuri, 14 martie, de Ionuţ Lupescu „domnului preşedinte al FRF” este aşa cum trebuie să fie.

Un SPECIALIST în FOTBAL nu intră în polemică… profesională cu şoferii şi coafezele (de altfel, practicanţi ai unor meserii onorabile – n.m.), cu atât mai puţin cu un CABOTIN (actor de valoare mediocră care urmăreşte obţinerea de efecte teatrale cu mijloace facile, de prost gust, potrivit DEX). Dar, este bine să ofere pâine CIRCARULUI, din respect pentru toţi cei care îl susţin!

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

Senzaţia de… Băsescu!

Un paragraf mi-a atras atenţia în mod deosebit, (mai ales) pentru că am avut senzaţia că se referă la… Traian Băsescu. Şi citez: „Mandatul dumneavoastră a stat permanent sub semnul vrajbei, al jignirilor şi al ameninţărilor. Nu v-aţi războit doar cu cluburile de fotbal, ci şi cu propriii angajaţi, care şi-au recâştigat în instanţă drepturile, cu finanţatorii, cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu mass-media şi chiar cu suporterii pe care, caz unic în lume, i-aţi acţionat în instanţă. (…) Nivelul dumneavoastră de ură este, se pare, invers proporţional cu rezultatele obţinute.” Ce ziceţi, am dreptate?…

Dar, cum nu era vorba de Băse, ci de Burleanu, mi-am (re)amintit că numai adolescenţii se ceartă cu toată lumea! E vârsta la care emoţionalul bate raţionalul (ba chiar îl face KO de fiecare dată), vârsta la care nu te înţelegi pe tine însuţi darămite pe alţii (vezi Generaţia de aur), vârsta la care totul pare dificil şi potrivnic. Este, Răzvănel?

Erudiţia de proastă calitate suferă de viciul unui exhibiţionism deşănţat”, spunea Andrei Pleşu. „Prostul nu-i prost destul dacă nu-i şi fudul”, spuneau bunicii noştrii, parafrazaţi de celebrul om de cultură. Într-o lume – a fotbalului românesc, din nefericire – în care dosurile s-au ridicat, în ultimii ani, mult deasupra capurilor, era de aşteptat ca acestea să (continuie să) ne îmbâcsească, uneori… asurzitor. Nu trebuie să le băgăm în seamă, oricât de tare ne-ar deranja. La fel cum nu trebuie nici să râzi de… proşti, vorba cuiva, pentru că vor crede că au umor. Cel mai bine este să… tratezi cu indiferenţă…

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×