Fotbal intern

Reacție dură a lui Boloni: „Hagi ce a câștigat?! Avem foame de regi, apoi le spargem statuile”

14.01.2019 | 00:03
Reactie dura a lui Boloni Hagi ce a castigat Avem foame de regi apoi le spargem statuile

În opinia lui Ladislau Boloni, doi sportivi români sunt cu adevărat uriași: Nadia Comăneci și Ivan Patzaichin. Antrenorul lui Antwerp a avut o reacție vehementă și totodată surprinzătoare atunci când a fost întrebat de Gheorghe Hagi, liderul Generației de Aur.

Boloni crede că Hagi nu ar trebui să aibă titulatura de „Rege” deoarece nu a obținut performanțe cu adevărat importante.

Reacție dură a lui Boloni

„Eu cred că pe Nadia nimeni, în niciun domeniu sportiv, nu poate s-o atingă! Ca performanță, pentru ceea ce a adus în lume. Era ceva unic. Hagi ce a câștigat? Noi avem această foame, avem nevoie nu de idoli, ci de Dumnezei, de „Regi”, de „Briliante”, de nu știu cine, voi le creați, iar alții acceptă. Aceste exagerări duc la sensul invers: în momentul în care nu ne place ceva din ce oferă cineva, îi spargem statuia pe care i-am construit-o. Nu reușim să sărbătorim ceva în mod normal, echilibrat” – a spus Ladislau Boloni pentru GSP.

Hagi si Boloni nu au fost in relatii grozave de-a lungul timpului
Hagi si Boloni nu au fost in relatii grozave de-a lungul timpului

Ce performanțe a reușit Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi a fost unul dintre artizanii prezenței României în sferturile de finală de la CM 1994, iar la nivelul echipelor de club a câștigat nu mai puțin de 18 trofee. Totuși, „Regele” a plecat de la Barcelona și de la Real Madrid doar cu o Supercupă a Spaniei. Cele mai notabile rezultate le-a avut cu Galatasaray, formație alături de care a câștigat Cupa UEFA și Supercupa Europei. A fost declarat de șapte ori fotbalistul român al anului.

Ca antrenor, Hagi a avut un start dificil, dar pare să-și fi găsit drumul spre succes chiar la Viitorul, club al cărui patron este. Hagi a reușit în 2017 una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului românesc, cucerind titlul cu o echipă formată în urmă cu doar opt ani la acea vreme.