Sport

Reacție dură a Peluzei Cătălin Hâldan, după ce FRH a „decapitat” Dinamo: „ADIO, HANDBAL! Îi mulțumim groparului Dedu!”

26.02.2020 | 11:39
Reactie dura a Peluzei Catalin Haldan dupa ce FRH a decapitat Dinamo ADIO HANDBAL Ii multumim groparului Dedu
ADVERTISEMENT

Visul frumos se poate termina pentru echipa de handbal a CS Dinamo, după ce FRH a decis să limiteze numărul jucătorilor extracomunitari la un maximum de trei! În condițiile în care dinamoviștii au opt astfel de străini în lot, suporterii au reacționat extrem de dur pe Facebook și l-au pus la pământ pe Alexandru Dedu, președintele federației.

PCH îl „distruge” pe Alexandru Dedu

Printr-un comunicat extrem de stufos, dinamoviștii din Peluza Cătălin Hâldan au atras atenția asupra faptului că măsura gândită de FRH este una „anti-Dinamo”, menită să pună lacătul pe secția de handbal a bucureștenilor. În schimb, CSM București este protejat de federație, cred ultrașii.

ADVERTISEMENT

ADIO, HANDBAL! Îi mulțumim GROPARULUI Dedu!

Dinamo, fostă campioană a Europei în 1965, este neînvinsă în această ediție de Liga Campionilor, iar după victoria de la Lisabona e foarte aproape de cea mai mare performanță a handbalului românesc masculin în noul format al CL.

O performanță care ar trebui să ne facă mândri nu doar ca dinamoviști, ci în primul rând ca români, așa cum eram în anii ’60 – ’70 când dominam handbalul european și mondial cu jucători care nu întotdeauna aveau nume 100% românesc…

ADVERTISEMENT

Moser, Hnat, Redl, Covaci, Ştef, Samungi, Grabovski, pe lângă alții cu nume mai neaoș precum Cosma, Licu, Nica sau Bedivan.

Doar că din nefericire, sorții ne-au scos în cale cel mai dificil adversar! Nu este vorba de PSG, Montpellier, Vardar, Barcelona sau Veszprém, ci de un nume care pare al unuia dintre noi: Alexandru Dedu.

ADVERTISEMENT

Asta e marea pacoste a noastră. În timp ce alte națiuni sunt decimate de molime, pe noi ne omoară obiceiul ăsta canceros de a ne da în cap unul altuia”, și-au început fanii tirada.

Fanii îl atacă extrem de dur pe Alexandru Dedu, președintele FRH: „Pofta asta criminală și de neînțeles de a-i trage scara celui care se ridică și scoate capul în lume.

ADVERTISEMENT

Omul preferă să cadă în penibil, să distrugă orice speranță a performanței, doar pentru a-și satisface orgoliul personal.

Chiar înaintea meciului decisiv de duminică cu Sporting, Dedu a luat o decizie care va destabiliza tot lotul lui Dinamo, pentru că în urma hotărârii de ieri a FRH, clubul nostru va trebui să renunțe la 5 dintre cei 8 jucători extracomunitari.

Am reușit să evadăm prin muncă din lumea a treia a acestui sport, până când a venit șeful federației NOASTRE, să ne arunce în aer orice șansă și orice speranță.

În comisia FRH votul Anti-Dinamo s-a desfășurat într-un mod care demonstrează cât e de jegos caracterul acestui conducător”. 

„Jucătorii sunt cu moralul la pământ”

Sportivii sunt extrem de supărați pentru că vor fi nevoiți să părăsească România, au dezvăluit ultrașii.

„Jucătorii noștri sunt cu moralul la pământ din cauza deciziei FRH. Oameni care și-au petrecut ani buni din viață aici, care au învățat limba română odată cu gustul sarmalelor (pregătite special pentru ei cu carne de vită), oameni care și-au adus familiile aici, care au refuzat oferte din Germania, Danemarca sau Ungaria, pentru că au prins rădăcini printre noi, SE SIMT ACUM IZGONIȚI de criteriile stupide ale lui Dedu”, a explicat suporterii, atacând totodată CSM București, echipă „protejată” de FRH:  „Regulile instituite pentru handbalul masculin sunt diferite de cele pentru handbalul feminin, pentru că CSM, echipă care trăiește din banii noștri, trebuie protejată”. 

În concluzie, PCH a lansat un avertisment pentru Dedu: „Îți promitem, războinicule, că protestul nostru va fi foarte vehement și nu se va opri până nu vei zbura de la Federație.

Ura lui Dedu pentru Dinamo e de mult timp pe față, dar ascunde ceva și în spatele ei. În ultimii ani Dedu s-a hrănit până la obezitate cu rivalitatea bolnăvicioasă față de Daniel Georgescu, artizanul performanțelor lui Dinamo în ultimele sezoane”.

Dinamo, „decapitată” de Federația Română de Handbal

Dinamo București a fost „decapitată” de către Fderația Română de Handbal, cu cinci zile înainte de returul cu Sporting Lisabona, din Liga Campionilor.

FRH a schimbat criteriile de valoare pentru jucătorii care pot evolua în Liga Zimbrilor și a redus numărul jucătorilor extracomunitari la trei! Dinamo, cu opt jucători în această situație a fost decimată!

Președintele FRH Alexandru Dedu este considerat autorul moral al deciziei de către PCH, în condițiile în care votul acestuia a contat decisiv. Din totalul de 16 membri ai Consiliului de Administrație, scorul era de 8-8 după numărarea voturilor. Totul a fost decis de votul lui Dedu, conform regulamentului.

Nantes Campos (Brazilia), Mamdouh (Egipt), Vujici (Serbia), Mousavi, Heidarirad (Iran), Missaoui, Alouini, Bannour (Tunisia) sunt doar o parte dintre jucătorii valoroși pe care Dinamo i-ar putea pierde.

  • 8 jucători extra comunitari are Dinamo București în lot
  • 3 jucători e numărul maxim admis conform noului regulament FRH
ADVERTISEMENT