ADVERTISEMENT
News

Reacție dură după ce guvernul a eliminat voucherele de vacanță: „O golăneală fără margini”

Autor: Flaviu Popa | 09.02.2021 | 10:23
Reacție dură după ce guvernul a eliminat voucherele de vacanță: „O golăneală fără margini”
Schimbări importante pentru voucherele de vacanță. Sursa foto: a1.ro

Ludovic Orban a anunțat că voucherele de vacanță vor fi eliminate de guvern din cauza crizei, veste care a stârnit revolta reprezentanților HoReCa.

ADVERTISEMENT

„Rămân valabile voucherele emise anterior. În 2021 nu se emit noi vouchere pentru că sunt vouchere valabile în continuare în 2021”, s-a rezumat să explice Orban.

Potrivit Ziare.com, problema e că voucherele emise în 2019 sunt valabile până în 31 mai, iar cele din 2020 până la finele lui 2021.

ADVERTISEMENT

Guvernul a tăiat voucherele de vacanță în 2021

Reprezentanții industriei hoteliere sunt revoltați de această veste, mai ales că pandemia a dus la faliment mii de patroni de hoteluri sau restaurante.

Este o golăneală fără margini, faptul că nu vor mai acorda voucherele pentru 2021. În urmă cu o lună și puțin, același guvern punea în dezbatere publică proiectul privind acordarea vouchereleor și în 2021, iar acum au constatat că nu mai sunt bune”, a declarat Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor din Turism (ANAT), conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care existau hoteluri sau agenții care trăiau exclusiv din aceste tichete, mulți se pregătesc de faliment în industrie.

Lăsând la o parte alba-neagra cu aceste tichete, azi le dăm, mâine nu le mai dăm că ne-am răzgândit, statul bagă voucherele în aceeași oală cu sporul de calculator și alte sporuri ridicole pe care tot el și le-a dat. Acestea erau singurele unde unde circuitul era strict reglementat, față de sporul de hrană care nu știm dacă se duce pe băutură sau pe altceva“, a adăugat Luca.

ADVERTISEMENT

Voucherele le permiteau oamenilor să ajungă măcar o dată pe an la munte sau la mare, iar acum acest lucru nu se va mai întâmpla, a subliniat specialistul.

Pe de altă parte, președintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), Călin Ilie, simte doar frustrare și dezamăgire din cauza guvernului.

ADVERTISEMENT

Ne simțim dezamăgiți, frustrați și obosiți după un an de zile în care am bătut cărările spre instituțiile publice. Cea mai mare frustrare și dezamăgire vine din faptul că partenerul acesta de dialog, numit stat, nu-și respectă promisiunile. Noi suntem construiți de un parteneriat în care un lucru asumat se respectă, altfel nu poți sa mergi mai departe”, a declarat Ilie.

Potrivit datelor oficiale 25% din totalul restaurantelor sunt în faliment, fără un ajutor concret din partea guvernului.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!