News

Reacție dură după moartea unui anagajat CNAIR în accidentul de la Giurgiu: „Tăierea sporurilor, decizie profund nedreaptă”

26.02.2021 | 15:35
Reactie dura dupa moartea unui anagajat CNAIR in accidentul de la Giurgiu Taierea sporurilor decizie profund nedreapta
ADVERTISEMENT

Sindicaliștii de la Drumuri trag un semnal de alarmă după accidentul de circulație din dimineața zilei de vineri, 26 februarie, când un angajat de la CNAIR a murit.

Sindicaliștii se plâng că în timp ce oamenii muncesc în condiții periculoase, politicienii analizează tăierea sporurilor pentru aceste condiții.

ADVERTISEMENT

În accidentul de pe DN5 din Călugăreni, Giurgiu, soldat cu 2 morți și 8 răniți, una dintre persoanele decedate era un angajat CNAIR, care lucra pe mașina companiei.

Sindicaliștii CNAIR protestează după moartea unui coleg la Giurgiu

În acest context, Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” a tras un semnal de alarmă asupra deciziilor politicienilor, care vor să scape de sporuri.

ADVERTISEMENT

„Muncitorii CNIAR lucrează în condiții grele, iar sporurile pe care le primesc, având în vedere pericolul continuu la care se expun, sunt întru totul meritate”, spun sindicaliștii, conform Mediafax.

Bărbatul decedat în mașina CNAIR avea 55 de ani și era muncitor în cadrul Secției de Producție București.

ADVERTISEMENT

“Nimic nu mai poate alina în momentul de față durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanțe și de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă pericolul zilnic la care se expun în fiecare zi angajații instituției. Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor CNIAR nu sunt mari, iar sporurile acordate, în momentul de față, sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente. Tăierea acestora ar fi o decizie profund nedreaptă pe care Sindicatul Drumarilor Elie Radu o va contesta”, au adăugat sindicaliștii.

Cei de la ISU au explicat situația victimelor după cumplitul accident de circulație din Giurgiu:

„În urma accidentului au rezultat 10 victime, dintre care:

  • 1 decedată
  • 6 preluate de ambulanțe și transportate la spitale din București
  • 1 victimă preluată de elicopter și trasportată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
  • 1 victimă în stop cardiorespirator, se efectuează manevre de resuscitare (a decedat)
  • 1 victimă refuză transportul la spital”
ADVERTISEMENT