Sport

Reacție incredibilă a lui Usain Bolt față de noul campion olimpic la 100 de metri: ”Sfidează absurdul”

Deținătorul recordului mondial în proba de 100 metri, Usain Bolt, contestă titlul olimpic câștigat în proba regină a atletismului de italianul Marcell Jacobs.
05.08.2021 | 08:46
Reactie incredibila a lui Usain Bolt fata de noul campion olimpic la 100 de metri Sfideaza absurdul
ADVERTISEMENT

Sprinterul italian Marcell Jacobs a devenit, duminică, noul campion olimpic în proba de 100 m plat. Sportivul de 26 de ani a făcut o cursă impresionantă și a oprit acele cronometrului la 9.80 secunde.

Însă, cel mai rapid om al planetei, Usain Bolt, deținătorul recordului mondial pe suta de metri (9.58 secunde), îl acuză pe sportivul născut în El Paso (Texas), că ar fi trișat.

ADVERTISEMENT

Ce l-a deranjat pe Usain Bolt

Multiplul campion mondial și olimpic, Usain Bolt, a dezvăluit într-un interviu acordat publicației Tuttosport, că Marcell Jacobs ar fi folosit o pereche de pantofi de alergare care i-ar fi adus italianului un avantaj evident în fața celorlalți competitori.

Adidașii cu care a alergat Jacobs ar fi fabricați folosind o tehnologie inovativă, dar care nu ar trebui să fie omologată de specialiști.

ADVERTISEMENT

”E absurd ce a făcut Jacobs. A folosit pantofi de alergare fabricați printr-o tehnologie bizară și nedreaptă pentru ceilallți, sfidând absurdul”, a tunat Usain Bolt pentru sursa citată.

Fostul mare atlet a menționat că adidașii în care a alergat Marcell Jacobs în finala de la 100 metri plat cântăresc doar 173 de grame, iar înălțimea lor este de 20 milimetri.

ADVERTISEMENT

Fibrele de carbon inserate în talpă formează un tot unitar, iar talpa pantofilor este puțin mai lată decât cea a piciorului, iar acest lucru, spune Bolt, crește aderența, garantează o mai bună stabilitate și favorizează accelerarea.

Cine este Usain Bolt

Sprinterul Usain Bolt este cel mai rapid om al planetei. De opt ori campion olimpic, atletul jamaican este și deținătorul recordurilor mondiale în probele de 100 metri plat – 9.58 secunde, respectiv 200 metri plat – 1.19 secunde.

ADVERTISEMENT

Supranumit ”Fulgerul”, Bolt s-a retras din activitate în 2017, la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra, unde a și alergat ultima cursă oficială a carierei, finala la 100 metri plat, pe care a încheiat-o al treilea.

În întreaga activitate Atletul jamaican a obţinut nu mai puțin de 11 medalii de aur şi 2 argint la Campionatele Mondiale de Atletism (în probele de 100, 200 și ștafeta de 4X100 metri).

După ce a decis să pună capăt fenomenalei sale cariere în atletism, ”Fulgerul” a încercat să obțină un contract de fotbalist profesionist și a dat probe la mai multe echipe, dar a fost refuzat pe rând de cluburi din Norvegia, Anglia, Germania și Australia.

ADVERTISEMENT