Sport

Reacția incredibilă a ministrului Eduard Novak: „Nici cu buget de 5 milioane, Ana Maria Popescu nu câștiga aurul”

Ministrul Sportului Eduard Novak a avut o reacție neașteptată după ce Ana Maria Popescu a cucerit medalia olimpică de argint la spadă.
25.07.2021 | 16:01
Reactia incredibila a ministrului Eduard Novak Nici cu buget de 5 milioane Ana Maria Popescu nu castiga aurul
Eduard Novak, Ministrul Sportului. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu a pierdut dramatic finala de la spadă, în fața chinezoaicei Yiwen Sun, la tușa de aur. La finalul aventurii olimpice, marea campioană a mărturisit că speră ca performanța ei să fie suficientă pentru ca scrima să primească mai mulți bani de la Ministerul Sporturilor.

”Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când ’Brînză a pierdut aurul’. Sper să fie ceva mai bine și medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, a declarat Ana Maria Popescu, pentru TVR.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak spune că nu banii aduc rezultate

Ministrul Sportului, Eduard Novak a reacționat la declarația sportivei și a lăsat să se înțeleagă că nu banii acordați unei federații sau alta nu sunt determinanți în atingerea unor performanțe similare celor obținute în carieră de Ana Maria Popescu.

”După părerea mea, și dacă bugetul federației de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câștige ieri (sâmbătă, 24 iulie – n.r.), sau nu câștiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să ducem discuția în altă parte, să ne bucurăm de această medalie și să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aș dori să ajungem și cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica.

Ana-Maria Popescu a obținut un super rezultat, sincer peste așteptările mele. Dar pentru mine această medalie de argint este o medalie de aur. 

ADVERTISEMENT

Pentru Ana-Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriașă a României”, a replicat Eduard Novak.

Impresionanta carieră a spadasinei Ana Maria Popescu

Ana Maria Popescu a adus, sâmbătă, prima medalie delegației României prezentă la JO Tokyo, argint în proba de spadă, după ce a pierdut dramatic finala contra chinezoaicei Sun Yiwen în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Tokyo este a cincea ediție a JO la care Ana Maria Popescu a participat. Ar putea fi și ultima. În vârstă de 36 de ani, spadasina este una dintre sportivele care au scris istorie pe planșă.

În 2008 obținea medalia de argint, la individual, apoi aurul olimpic pe echipe, în 2016, pentru ca acum să-și încheie evoluțiile cu o nouă medalie de argint.

În întreaga carieră, Ana Maria Popescu a cucerit nu mai puțin de 56 de medalii, dintre care 23 de aur, la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene și Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT