News

Președintele Iohannis, prima reacție în scandalul de plagiat. Ce a spus despre doctoratul premierului Nicolae Ciucă

Reacția președintelui Klaus Iohannis la acuzațiile de plagiat ale lui Nicolae Ciucă. Ce a declarat acesta despre teza de doctorat a premierului și despre demersurile sale după apariția suspiciunilor de copiat.
18.01.2022 | 17:03
Presedintele Iohannis prima reactie in scandalul de plagiat Ce a spus despre doctoratul premierului Nicolae Ciuca
ADVERTISEMENT

Președintele României a avut prima reacție în scandalul în care este implicat premierul Nicolae Ciucă, el fiind acuzat că a plagiat zeci de pagini în lucrarea sa de doctorat.

Ce reacție a avut Klaus Iohannis în scandalul de plagiat

Președintele Klaus Iohannis a dat niște declarații despre scandalul de plagiat care îl vizează pe premierul Nicolae Ciucă, prin intermediul unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Astfel, liderul statului a precizat că își menține poziția susținută în mai multe declarații publice, în care el s-a declarat complet împotriva plagiatului și a precizat că susține importanța integrității academice.

În același timp, președintele României vede decizia lui Nicolae Ciucă de a solicita analize suplimentare ale tezei de doctorat drept un demers corect și necesar.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Klaus Iohannis susține orice demers care ar putea clarifica suspiciunile apărute în spațiul public despre faptul că premierul a plagiat în teza sa de doctorat.

Klaus Iohannis nu va mai da declarații până când Comisia de Etică nu va da un răspuns

De asemenea, în același comunicat transmis de Administrația Prezidențială se mai arată că președintele nu va mai comenta pe marginea acestui subiect până în momentul în care instituțiile abilitate nu vor lua o decizie în acest caz.

ADVERTISEMENT

„Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.

Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit.

ADVERTISEMENT

Până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”, a transmis Administrația Prezidențială, conform Europa Liberă.

Nicolae Ciucă, acuzat că a plagiat zeci de pagini

Premierul este acuzat că a copiat 42 de pagini din lucrarea sa de doctorat, conform unei investigații jurnalistice a PressOne.

„Teza mea de doctorat este rodul cercetării științifice din anii de studii doctorale și reflectă munca depusă”, a declarat premierul României, conform sursei citate anterior.

Trebuie precizat și faptul că premierul a luat în calcul o demisie din partea lui Florin Roman, tot într-un scandal de copiat, în cazul în care se dovedea că acesta a plagiat, lucru pe care fostul ministru al digitalizării l-a și făcut.

ADVERTISEMENT