Premier League

Moment uluitor la Liverpool – Tottenham 2-1. Al patrulea arbitru, bucurie fără margini la golul victoriei din minutul 90

01.04.2019 | 10:26
Moment uluitor la Liverpool  Tottenham 21 Al patrulea arbitru bucurie fara margini la golul victoriei din minutul 90

Liverpool a reușit o victorie in extremis în fața lui Tottenham și a revenit pe primul loc în Premier League, iar golul norocos marcat în minutul 90 a adus și o reacție neașteptată din partea celui de-al patrulea arbitru al meciului de pe Anfield Road. Victoria cormoranilor s-a conturat foarte greu, dar Fortuna îi ajută pe cei îndrăzneți și autogolul lui Alderweireld a adus, aproape când nimeni nu mai spera, cele trei puncte imense în lupta pentru titlu.

Reacție neașteptată a arbitrului de rezervă la golul victoriei lui Liverpool

În istieria generală produsă pe Anfield Road atât de fanii The Reds, dezlănțuiți în bucuria lor fără margini și de jucătorii lui Jurgen Klopp multora dintre cei care au privit neutru acest meci nu le-a scăpat un amănunt șocant, mai ales că nu vorbim despre o partidă dintr-o ligă inferioară, ci de meciul etapei din Premier League, cu profunde implicații în cursa pentru titlu.

Un amănunt care pare greu de crezut pentru un oficial ce trebuie să aibă permanent o atitudine neutră față de ambele echipe prin postura pe care o are, dar telefoanele mobile ale celor care au urmărit meciul au surprins clar manifestările evidente de bucurie pe care le-a avut arbitrul de rezervă după ce Liverpool a reușit cel de-al doilea gol.

Liverpool - Tottenham. Imagine cu al patrulea arbitru bucurându-se la golul victoriei lui Liverpool
Liverpool – Tottenham. Imagine cu al patrulea arbitru bucurându-se la golul victoriei lui Liverpool

 

Același lucru s-a întâmplat la alt meci între cele două echipe în februarie 2018

Foarte probabil că un asemenea gest nu va trece neobservat de către Comisia de Arbitri a FA, însă mirarea celor care au postat aceste imagini sau chiar filmulețe a fost foarte mare și pe bună dreptate. Însă, tot utilizatorii rețelelor de socializare au scos la iveală un episod similiar petrecut în februarie 2018 dar în sens invers.

Atunci a fost vorba de unul dintre arbitrii asistenți ai meciului în care s-au aflat față în față tot Liverpool cu Tottenhamși care s-a terminat nedecis, 2-2, cu un penalty acordat lui Spurs după un ofsaid nesemnalizat. Acolo semnul de întrebare este și mai mare, pentru că asistentul și centralul nu au avut nimic de comunicat în privința poziției de afară din joc în care se afla jucătorul lui Tottenham și faza a curs până la acordarea loviturii de pedeapsă. Iar cel care s-a bucurat atunci de golul londonezilor a fost tocmai asistentul care nu văzuse ofsaid.