News

Reactie promptă la Moscova: “Industria de apărare să limiteze drastic comerţul cu Turcia!”

Dupa doborarea avionului de vanatoare rusesc de catre aviatia NATO a Turciei, Moscova pare decisa sa limiteze contactele de afaceri cu partenerii turci din industria apararii. Presedintele Ligii de...
25.11.2015 | 20:17
Reactie prompta la Moscova Industria de aparare sa limiteze drastic comertul cu Turcia
ADVERTISEMENT

Dupa doborarea avionului de vanatoare rusesc de catre aviatia NATO a Turciei, Moscova pare decisa sa limiteze contactele de afaceri cu partenerii turci din industria apararii. Presedintele Ligii de Asistenta pentru Companiile din Industria Apararii din Rusia a cerut membrilor acesteia, printr-o scrisoare deschisa, sa limiteze drastic relatiile cu partenerii din Turcia, in scopul reducerii riscurilor economice care rezulta din starea conflictuala ivita intre cele doua tari, anunta agentia TASS.

“In scopul diminuarii pierderilor, va rog sa considerati reducerea riscurilor economice pentru companiile dumneavoastra, legate de cooperarea in domeniul productiei sau achizitiei de echipament de la partenerii din Turcia”, a precizat presedintele Ligii, Vladimir Gutnev.

ADVERTISEMENT

Gutnev, care este si vicepresedinte al Comisiei pentru Industrie din Duma de Stat, se arata ingrijorat de inrautatirea relatiilor cu Turcia pe fondul instabilitatii date de mentinerea sanctiunilor economice dictate de UE si SUA pentru Rusia, riscurile de nerespectare a obligatiilor contractuale fiind ridicate.

Liga a fost creata in 1992, la initiativa Ministrului Apararii din Rusia, avand rolul de a intari legaturile intre companiile care activeaza in sectorul de Aparare.

ADVERTISEMENT

In componenta Ligii intrat atat directorii marilor firme producatoare de armament din Rusia, cat si reprezentanti ai Dumei si Ministerului Apararii, dar si cercetatori din mediul stiintific.

In sectorul Apararii, Rusia a fost nevoita sa dezvolte parteneriate cu diverse tari care nu au adoptat masura de sanctionare economica a Moscovei in vederea obtinerii echipamentului electronic folosit la producerea armelor.

ADVERTISEMENT

In acelasi timp, guvernul rus a incercat sa impulsioneze dezvoltarea unor firme autohtone care sa inlocuiasca furnizorii occidentali de componente destinate industriei de Aparare, dar un astfel de proces ar putea sa dureze intre 5-10 ani, cred analistii.

Sursă: www.business24.ro