Fotbal intern

Reacție surpriză după numirea lui Ouzounidis la U Craiova: „Alta era soluția, el cunoștea jucătorii!”

13.02.2021 | 22:37
Reactie surpriza dupa numirea lui Ouzounidis la U Craiova Alta era solutia el cunostea jucatorii
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a adus un nou antrenor, după ce l-a demis pe Corneliu Papură. Grecul Marinos Ouzounidis a venit pentru a aduce titlul în Bănie, dar nu toată lumea este convinsă de soluția lui Mihai Rotaru.

Fost fotbalist al oltenilor și campion al României cu Dinamo, Cosmin Bărcăuan este de părere că soluția pentru banca tehnică a alb-albaștrilor era Octavian Benga, cel ce i-a fost secund lui Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

Cosmin Bărcăuan susține că fostul antrenor de la ASU Poli Timișoara ar fi reprezentat o variantă mult mai bună, deoarece avea avantajul de a cunoaște deja lotul de jucători al Universității Craiova.

Reacție surpriză după numirea lui Ouzounidis la U Craiova: „Benga era o soluție bună”

După demiterea lui Corneliu Papură, FANATIK a anunțat în exclusivitate lista antrenorilor pe care Mihai Rotaru îi considera drept potențiali înlocuitori ai tehnicianului care devenise un adevărat expert al remizelor.

ADVERTISEMENT

Printre acești antrenori se număra și Marinos Ouzounidis, grecul fiind, de altfel, favorit, alături de Paco Jemez. În cele din urmă Universitatea Craiova a confirmat oficial dezvăluirile FANATIK anunțând investirea grecului în rolul de principal.

Debutul lui Ouzounidis la Craiova a fost unul fericit, oltenii reușind să se califice în sferturile Cupei României după ce au eliminat-o pe FC Botoșani. Alb-albaștrii s-au impus cu 1-0 în Moldova, după golul din penalty al lui Alex Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Cosmin Bărcăuan, fost fotbalist al Craiovei, dar și al celor de la Dinamo, este de părere că înlocuitorul lui Corneliu Papură ar fi trebuit să fie un om aflat deja în curtea oltenilor. Este vorba despre Octavian Benga, fostul tehnician al lui ASU Poli Timișoara.

„Eu sper să le meargă bine, la un antrenor rezultatele îi fac CV-ul bun sau rău, eu dacă aș fi președinte nu aș pune un antrenor dacă nu ar avea o carte de vizită bună. Știu că la Craiova a fost adus Benga care a lucrat la ASU Poli, ajutor pentru Papură, era o soluție bună acolo. Cunoștea jucătorii, era acolo.

ADVERTISEMENT

Acum nu știu dacă Ouzounidis va reuși într-un timp scurt pentru că nu e ușor să vii să schimbi, sunt jucători cu caracter, la Craiova este o presiune pentru că trebuie mereu să câștigi. Cred că rămânerea lui Ouzounidis este legată de obiectiv, vom vedea. A fost adus într-un moment în care trebuie să ajungă sus, dacă nu va reuși nu știm ce va fi pe urmă”, a declarat Bărcăuan pentru Realitatea Sportivă.

Cine este Octavian Benga? Rezultate excelente la ASU Poli Timișoara

Anul trecut, la jumătatea lunii decembrie, Universitatea Craiova se orienta către un nou antrenor secund care să sprijine activitatea lui Corneliu Papură. Sorin Cârțu confirma în exclusivitate pentru FANATIK că tehnicianul de 40 de ani devenea membru al staff-ului tehnic din Bănie: „Da, Octavian Benga a fost la meci și va fi secund la prima echipă”, spunea Cârțu pentru site-ul nostru după partida U Craiova – FCSB 0-2.

Tavi Benga ajungea la Craiova după o experiență reușită pe banca lui ASU Poli Timișoara. 19 partide statuse antrenorul pe banca bănățenilor. Dintre acestea, zece au fost câștigate, șapte s-au terminat la egalitate, iar două au fost pierdute. Golaverajul alb-violeților în această perioadă a fost 21-12.

Conform informațiilor care au circulat în rândul apropiaților lui ASU Poli, la acea vreme, plecarea lui Benga ar fi fost „opera” lui Dan Alexa, despre care s-a spus că l-a „lucrat” pe tehnician pentru a-i putea lua locul pe banca echipei care a fost eliminată de Astra Giurgiu din optimile Cupei României. Octavian Benga are licență PRO și a rămas la Craiova în rolul de antrenor secund.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – U Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT