Sport

Reacție vehementă după decizia VAR din Sepsi – Rapid 1-2: „A fost un 11 metri inventat! Se vede pe fața lui Chivulete”

În România se joacă pentru prima dată în istorie cu arbitraj video, dar problemele continuă. Ultimul scandal s-a produs la Sf. Gheorghe, după un penalty acordat în Sepsi - Rapid 1-2.
28.08.2022 | 11:00
Reactie vehementa dupa decizia VAR din Sepsi  Rapid 12 A fost un 11 metri inventat Se vede pe fata lui Chivulete
Reacție vehementă după decizia VAR din Sepsi - Rapid 1-2: „A fost un 11 metri invetat! Se vede pe fața lui Chivulete”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a câștigat cu 2-1 meciul cu Sepsi și e lider în SuperLiga. Cei care au deschis scorul au fost însă covăsnenii. Mario Rondon a transformat de la punctul cu var, după un penalty extrem de controversat.

Reacție nervoasă după penalty-ul acorat în Sepsi – Rapid 1-2

Fostul mare internațional Florin Răducioiu a fost extrem de nervos din cauza deciziei pe care a luat-o Andrei Chivulete. Inițial, „centralul” a dictat faul în atac la un duel între Denis Ciobotariu și Antonio Sefer.

ADVERTISEMENT

Colegii din camera VAR l-au chemat pe Chivulete să revadă faza și, după mai multe clipe de așteptare, arbitrul bucureștean s-a răzgândit și a acordat lovitură de pedeapsă pentru gazde.

Cât timp s-a analizat faza, meciul de la Sf. Gheorghe a fost întrerupt aproximativ șase minute. Hotărârea finală pe care a luat-o Chivulete l-a scos din sărite pe Răducioiu.

ADVERTISEMENT

„E o parodie de 11 metri. Încep să cred că fotbalul nu mai e un joc bărbătesc. E un 11 metri inventat. Arbitrul Chivulete e nesigur, nu știu ce să facă. Nu poți să dai așa ceva.

E un contact, dar nu ne putem bate joc de o echipă pentru a fluiera un contact normal. Nu erau deloc condițiile pentru 11 metri. A fost prea mult.

ADVERTISEMENT

Nu am nimic cu arbitrul, mai ales că nesiguranța lui se vede pe fața lui. Nu a luat decizia fiind sigur pe el”, a declarat Florin Răducioiu, la Prima Sport.

Au continuat problemele din etapa a 7-a

Deciziile ciudate de arbitraj au continuat astfel în etapa a 7-a din SuperLiga. Controverse au fost încă de la primul meci, FC Voluntari – Universitatea Cluj 0-0. Oaspeții trebuiau să primească penalty după un henț clar în careul ilfovenilor. Deși faza a fost analizată în camera VAR, „centralul” partidei nu a mers să o revadă pe monitor.

ADVERTISEMENT

Penalty ar fi meritat să primească și CS Mioveni în remiza de la Ploiești, scor 0-0, cu Petrolul. Mihai Lixandru a fost tras în careul advers de către Takayuki Seto, dar Ionuț Coza nu-a dat penalty, deși a consultat VAR-ul.

ADVERTISEMENT
Tags: