Life

Reacţiile fanilor Eurovision după ce WRS a trecut de semifinală: “În sfârşit în finală, după cinci ani de agonie”

WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022, a reuşit să se califice în finala de sâmbătă a concursului. Piesa "Llamame" a reuşit să intre în primele zece în semifinala a doua.
13.05.2022 | 00:24
Reactiile fanilor Eurovision dupa ce WRS a trecut de semifinala In sfarsit in finala dupa cinci ani de agonie
WRS a reuşit să califice România în finala Eurovision 2022
ADVERTISEMENT

Imediat după ce s-au aflat rezultatele celei de-a doua semifinală a Eurovision 2022, fanii români ai show-ului au început să îşi exprime mulţumirea faţă de acest succes.

Primele reacţii după calificarea lui WRS şi a României în finala Eurovision 2022

“În sfârşit în finală, după 5 ani de agonie! Bravo WRS! Hai România!” , “Felicitări”, “Foarte bine WRS”,Mulţumire din suflet celor care au votat. Merita din plin băiatul ăsta calificarea”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de fani pe pagina oficială a Eurovision România.

ADVERTISEMENT

Calificarea lui WRS vine în contextul în care România a ratat finala Eurovision în ultimele trei ediţii ale concursului.

Roxen, Ester Peony şi The Humans nu au reuşit să impresioneze juriul şi publicul european şi s-au oprit în semifinale la ediţiile precedente ale show-ului.

ADVERTISEMENT

WRS, victorie cu scandal la Selecţia Naţională a Eurovision 20222

Deşi acum toată lumea se bucură pentru performanţa cântăreţului, lucrurile nu au stat aşa în urmă cu câteva luni.

Victoria lui WRS în finala Selecţiei Naţionale nu a fost lipsită de controverse. În faza semifinalelor, juriul a decis să elimine formaţia E-An-Na, favorita publicului.

ADVERTISEMENT

Trupa a venit cu o piesă metal cu influenţe balcanice, intitulată “Malere”, însă aceasta nu a fost pe placul juraţilor Ozana Barabancea, Cristi Faur, Adrian Romcescu, Alexandra Ungureanu şi Randi.

Cristi Faur a manifestat, de altfel, o atitudine de dezgust faţă de respectiva melodie, gest care a fost taxat de fanii Eurovision România, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Nu știu să-l definesc. Ce e ăsta, kitch, parodie, protest, ce?” , a spus Faur, care a mai catalogat piesa, ca fiind, printre altele, “obositoare”.

De menţionat că melodia “Malere” reuşise să obţină 10.124 de voturi din partea publicului, pentru calificarea în semifinală,  la mare distanța de următoarea clasată, Dora Gaitanovici cu piesa ”Ana”: 3218 de voturi. Pentru calificarea în finală a contat, însă, doar votul juraţilor.

Melodia Dorei Gaitanovici avea să stea în centrul altor controverse la finala Selecţiei Naţionale. Tânăra solistă nu a reuşit să se claseze decât pe locul trei deşi, şi de această dată, primise cele mai multe voturi de la public. Ponderea publicului în rezultatul final a fost una scăzută, aşa că juriul a avut şi de această dată cuvântul final.

În cele din urmă WRS a ieşit câştigător, spre nemulţumirea fanilor Dorei, care au luat cu asalt pagina oficială a Eurovision România pentru a-i acuza pe juraţi că au dezavantajat-o pe preferata lor.

ADVERTISEMENT