Sport

Reacții acide după înfrângerea lui McGregor. Poirier amenință cu retragerea! Ce spune Khabib

24.01.2021 | 09:28
Reactii acide dupa infrangerea lui McGregor Poirier ameninta cu retragerea Ce spune Khabib
Reacții imediate după victoria lui Poirier contra lui McGregor. Khabib Nurmagomedov: „Sunt clar peste ei!”. Foto: Talksport
ADVERTISEMENT

Evenimentul începutului de an în UFC a fost lupta dintre Dustin Poirier și Conor McGregor, eveniment transmis de FANATIK. Americanul a învins, iar numele importante din industrie au început să reacționeze.

Printre cei care au oferit comentarii interesante se numără Dana White, șeful UFC, dar și campionul la categoria „lightweight”, Khabib Nurmagomedov. Rusul l-a ironizat din nou pe Conor McGregor.

ADVERTISEMENT

Irlandezul a revenit în ring la șapte luni după ce își anunțase retragerea și la mai bine de un an de la ultima sa luptă, dar a fost învins prin KO în repriza 2 de Dustin Poirier.

Reacții acide după înfrângerea lui McGregor în fața lui Poirier. Irlandezul „nu are scuze”, dar dă vina pe inactivitate

Deși anunțase înainte de meci că îl va face KO pe Dustin Poirier în maximum 60 de secunde, Conor McGregor nu a reușit mai mult decât să câștige o repriză în fața adversarului său. În a doua parte a meciului, irlandezul a fost asaltat de o serie incredibilă de pumni și a căzut la podea, pierzând meciul și șansa de a face 2-0 contra americanului.

ADVERTISEMENT

Conor McGregor a vorbit imediat după meci, atunci când a ținut să își felicite adversarul și a menționat că de vină pentru insuccesul său este lipsa de activitate din ultimul an. El a dezvăluit și că va mai lupta în 2021, însă s-a declarat devastat de înfrângerea pe care a suferit-o la Abu Dhabi. Irlandezul a oferit mai multe declarații la conferința de presă.

„Nu-mi mai simt un picior. Loviturile lui Poirier m-au măcinat. S-a apărat foarte bine, dar a simțit și el câteva dintre loviturile mele. Nu am nicio scuză, prestația lui Dustin a fost absolut fenomenală. Dar mă voi aduna și voi porni din nou la drum. Stilurile sunt ceea ce definesc o luptă și sunt foarte multe alte stiluri pe care le-aș putea aborda”, a spus McGregor.

ADVERTISEMENT

Irlandezul a recunoscut că zvonurile referitoare la un meci de box cu Manny Pacquiao, care ar fi trebuit să aibă loc în 2021, erau adevărate. El a afirmat că lupta era aproape aranjată, înainte de a lua decizia să se lupte cu Poirier. Însă McGregor nu exclude posibilitatea să boxeze din nou, după ce a intrat în ring și împotriva lui Floyd Mayweather.

„Lupta aceea cu Manny Pacquiao era aranjată în proporție de 100%. Ea trebuia să aibă loc! Dar am prioritizat întotdeauna MMA-ul și am decis să revin în cușcă. Însă nu exclud să boxez din nou”, a spus irlandezul. Pacquiao a reacțioant și el după meciul de la UFC 257: „Frumusețea luptelor este că se poate întâmpla orice! Felicitări, Dustin Poirier. Uriașă victorie!”.

ADVERTISEMENT

  • 22 de victorii și 5 înfrângeri are Conor McGregor în carieră;
  • Din 18 ianuarie 2020 nu mai luptase irlandezul.

Dana White pune presiune: „Te ridici, sau te lași!”

Înfrângerea lui McGregor a stârnit o reacție surprinzătoare și din partea lui Dana White. Șeful UFC i-a lansat o provocare lui McGregor, despre care spunea înaintea meciului că ar putea lupta din nou cu Poirier, dacă pierde la gala 257, ceea ce s-a și întâmplat.

Fiind egalitate între cei doi, fanii ar putea avea parte de o „trilogie” pentru a se lămuri situația câștigătorului disputei. După meci, însă, Dana White a fost mult mai incisiv în exprimare și a anunțat și ce se poate întâmpla cu centura UFC la categoria „lightweight”.

„În primul rând, trebuie să anunț că Dustin Poirier, Marina Rodriguez, Makhmud Muradov și Michael Chandler au câștigat bonusuri de performanță pentru ce au reușit în această seară. Vor primi câte 50.000 de dolari. Referitor la Conor, tot ce pot spune este că sunt două căi pe care o poate apuca.

Ori devine și mai înfometat de succes, ori e terminat. E momentul său de Rocky 3! Dacă Nurmagomedov decide să nu revină în ring, Michael Chandler și Dustin Poirier se vor lupta pentru centură”, a spus White conform TalkSport.

Cu toate acestea, cel care l-a învins pe Conor McGregor nu este deloc încântat de perspectiva de a se lupta cu Michael Chandler pentru centură și anunță chiar că s-ar putea retrage din UFC. „Nu are sens ca Chandler să primească șansa de a se lupta cu mine pentru titlu, doar ce a debutat. Ar trebui să se lupte întâi cu Charles Oliveria. Vă pot garanta că nu mă voi lupta cu Michael Chandler! Nu prea îmi mai place ideea de a mă lupta, dar vom vedea ce îmi rezervă viitorul. Aș fi interesat de încă o luptă cu McGregor și mi-am dorit mereu să îl rup cu bătaia pe Nate Diaz. Conor m-a atacat bine, o lovitură de braț de-ale lui m-a durut foarte tare”, a spus americanul.

  • UFC 257 a avut încasări record, conform lui White;
  • Lupta Poirier – McGregor a fost mai urmărită decât meciul Nurmagomedov – McGregor din 2018.

Ce se întâmplă cu centura. Reacția lui Khabib Nurmagomedov: „Asta se întâmplă când îți lași oamenii în spate!”

Nu se putea să lipsească din mix nici campionul la categoria în care luptă McGregor și Poirier. Khabib Nurmagomedov a reacționat atât într-o conversație cu Dana White, cât și pe Twitter, imediat după încheierea meciului de la UFC 257. Rusul crede că este net superior celor doi luptători.

„Dana, trebuie să fii onest. Știi că sunt la foarte multe nivele deasupra acestor băieți. I-am bătut deja”, i-a transmis el boss-ului din UFC, care a menționat că nu este foarte optimist cu privire la revenirea rusului. Pe de altă parte, Khabib ar putea fi tentat să se lupte cu Chandler, cel care a făcut senzație la debutul în cușcă și i-a lansat o provocare clară campionului: „Vă promit că pot să îl bat. Khabib, trebuie să te lupți cu mine, omule”.

White a mai adăugat că nu există prea multă presiune asupra lui Nurmagomedov să se hotărască dacă renunță la centură, pentru că „atât Poirier, cât și Michael Chandler au luptat astăzi și sunt slabe șanse să se bată iar prea curând”.

Khabib Nurmagomedov a reacționat și el, pe contul personal de Twitter, imediat după meci. El l-a ironizat din nou pe vechiul rival, Conor McGregor, cel contra căruia a dus un duel extrem de încins în 2018. Cei doi s-au atacat reciproc extrem de dur și disputa din urmă cu aproape trei ani a fost mult mai puțin bogată în fair play decât cea dintre Poirier și McGregor.

„Asta se întâmplă când îți schimbi echipa. Când renunți la partenerii de sparring care te-au transformat într-un campion și când începi să te antrenezi cu niște copii mici. Asta se întâmplă când ești total deconectat de la realitate”, a spus rusul despre vechiul său rival.

  • 29-0 este recordul lui Khabib Nurmagomedov;
  • Rusul i-a învins și pe McGregor și pe Poirier în trecut.
ADVERTISEMENT