News

Reacţii de la SUA, Germania şi Franţa după ce a început războiul în Ucraina: “Agresiunea rusă va avea un preţ fără precedent”

Reacția de la comunitatea internațională după ce Vladimir Putin a decis să înceapă războiul în Ucraina. Joe Biden spune că va exista un număr catastrofal de victime.
24.02.2022 | 08:31
Reactii de la SUA Germania si Franta dupa ce a inceput razboiul in Ucraina Agresiunea rusa va avea un pret fara precedent
Reacţii de la SUA, Germania şi Franţa după ce a început războiul în Ucraina: “Agresiunea rusă va avea un preţ fără precedent”. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Unele dintre cele mai puternice țări ale lumii au trimis mesaje după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina și a început războiul.

Mesajul transmis de Joe Biden după atacul început de Rusia

Președintele Joe Biden a spus că va exista o „pierdere catastrofală” de vieți, iar atacul asupra Ucrainei este unul „neprovocat și nejustificat”.

ADVERTISEMENT

”Întreaga lume se roagă alături de Ucraina, în această seară, deoarece suferă un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse”, a spus acesta.

Decizia Rusiei de a ataca Ucraina va aduce numai moarte și distrugere, a avertizat preșdintele american, iar SUA și partenerii săi vor avea un răspuns „unit și decisiv”.

ADVERTISEMENT

Rusia trebuie trasă la răspundere pentru acest lucru, iar lumea se va ocupa de sancționarea sa, a mai spus el.

Președintele Putin a ales premeditat un război care va aduce cu sine o pierdere catastrofală de vieți omenești și multă suferință.

ADVERTISEMENT

Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite și Aliații și partenerii săi vor răspunde într-un mod unit și decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere”, a transmis președintele Statelor Unite.

Ce reacții au avut Franța și Germania după atacarea Ucrainei

Ambasadorul Franţei la ONU, Nicolas de Riviere, a spus că atacarea Ucrainei și începerea oficială a războiului este un gest de dispreț față de ONU.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a mai spus că țara sa condamnă declanșarea focului.

“Rusia a ales războiul. Franţa condamnă în cei mai fermi termeni declanşarea acestor operaţiuni”, a mai spus el.

Totodată, o reacție vehementă a fost și din partea Germaniei, care a informat că vor exista consecințe grave pentru Rusia după decizia de a începe războiul în Ucraina.

Este vorba despre un preț politic, economic şi moral, a avertizat ambasadoarea Germaniei la ONU, Antje Leendertse.

“Agresiunea rusă va avea un preţ politic, economic şi moral fără precedent”, a declarat aceasta.

Și liderii de la noi din țară au transmis mesaje după ce Vladimir Putin a dat ordinul pentru a începe atacarea Ucrainei.

Astfel, atât președintele, cât și premierul Nicolae Ciucă au condamnat aceste acțiuni, dar le-au transmis românilor că nu au de ce să se teamă.

ADVERTISEMENT