Sport

Reacții diferite în handbalul românesc după eșecul cu Muntenegru. De la ”Fetele atâta pot” la ”Putem spera la o victorie cu Ungaria”

04.12.2019 | 10:07
Reactii diferite in handbalul romanesc dupa esecul cu Muntenegru De la Fetele atata pot la Putem spera la o victorie cu Ungaria
ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal a României a pierdut din nou la Campionatul Mondial din Japonia. Fetele lui Tomas Ryde au cedat în fața Muntenegrului, scor 26-27 (12-11) într-un meci pe care, la un moment dat, l-au avut în mână și au condus la patru goluri diferență. O cădere inexplicabilă la scorul de 21-17 a fost decisivă pentru acest eșec.

Reacții diferite în handbalul românesc după eșecul cu Muntenegru. De la ”Fetele atâta pot” la ”Putem spera la o victorie cu Ungaria”

Evoluția României în meciul cu Muntenegru a stârnit reacții diferite în lumea handbalului intern. Foste jucătoare importante în istoria primei reprezentative, Oana Manea și Carmen Amariei, au comentat eșecul naționalei lui Tomas Ryde. În opinia Oanei, jucătoarele atâta pot în acest moment, însă Cristina Neagu le poate ridica moralul.

ADVERTISEMENT

”Am fost foarte aproape. Am avut foarte mari emoții. Am vorbit cu fetele. Le e greu și lor. Din păcate, atâta pot. Ne lipesc foarte mult Laslo și Eliza. Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat.Sunt multe jucătoare care nu joacă titulare la echipa lor de club și asta e foarte greu. Dacă nu joci la club și stai pe bancă este foarte greu. Intri și greșești foarte mult. Am pățit și eu în carieră.

M-au surprins Polocoșer și Dache, care au jucat foarte bine azi. Am mare încredere în Cristina Neagu pentru că e o jucătoare care știe să vorbească cu fetele. E o motivatoare excelentă, atât pe teren, cât și în afara lui. Cristina știe să vorbească cu fetele și le poate ajuta să treacă peste momentele foarte grele precum este cel de față.”, a spus Manea la Digisport.

ADVERTISEMENT

Carmen Amariei vede partea plină a paharului: ”Putem spera la o victorie cu Ungaria”

Pentru calificarea mai departe la Campionatul Mondial din Japonia, România are nevoie de un succes contra Ungariei, în ultimul meci din Grupa C. În opinia golgheterului Mondialului din 1999, Carmen Amariei, naționala a arătat o creștere în joc față de meciul cu Spania, iar cu Ungaria putem obține victoria.

”Pe tot parcursul jocului am văzut o dăruire a fetelor. Nu aș vrea să privesc meciul ca pe o înfrângere. După debutul slab cu Spania, fetele au arătat cu Muntenegru că știu să joace handbal. Greșelile neprovocate ne-au costat. Au fost șase erori consecutive. Toată lumea a dat în fete după meciul cu Spania. Nu e voie să dăm în ele după un eșec. Trebuie să le susținem și să fim alături de ele în meciul cu Ungaria. Trebuie să credem în victorie.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu era luată om la om, însă din păcate, lipsa de experiență ne-a adus multe erori în joc. O echipă experimentată ca Muntenegru a profitat de erorile noastre. Lipsa experienței ne face să comitem anumite greșeli la un moment dat. Cred că putem spera la o victorie în meciul cu Ungaria care să ne califice mai departe.”, a spus Amariei.

”Mica” Brădeanu: ”Lipsa experienței ne-a costat”

Campioană Mondială cu naționala în 2005, Aurelia Brădeanu pune eșecul cu Muntenegru pe seama lipsei de experiență. ”Am sperat și am crezut în victorie până la final, însă lipsa experienței ne-au dus la înfrângere. Cred că fetele se vor mobiliza și vor reuși să bată Ungaria, o echipă de temut. Trebuie să avem mai multă răbdare cu fetele din prezent, întrucât trebuie să capete experiență.”, a spus jucătoarea retrasă din activitate.

ADVERTISEMENT