Reacţii din întreaga lume după ce Nistor a fost învins pe nedrept: "Trebuie să înceteze JAFUL din box!"

Mihai Nistor a fost eliminat la categoria +91 de kilograme după ce a pierdut la puncte în faţa iordanianului Hussein Iashaish, după o decizie extrem de controversată a arbitrilor. Deşi Mihai Nistor a dominat clar două dintre cele trei reprize în faţa asiaticului, doi dintre arbitri au dat 29-28 la general pentru Iashaish.

Iordanianul a fost numărat în repriza a doua, pe care însă a cîştigat-o la puncte, în mod total surprinzător. Deşi a fost numărat şi în cea de-a treia repriză, asiaticul a rămas în picioare şi a fost declarat cîştigător. Spectatorii din tribune i-au huiduit pe arbitri şi l-au ovaţionat pe român.

Decizia arbitrilor nu i-a înfuriat doar pe români, dar şi pe iubitorii boxului din întreaga lume. Printre cei care au reacţionat a fost şi Anthony Fowler, boxer din Marea Britanie, care este şi el prezent la Rio de Janeiro. Toţi cei care au comentat pe Twitter au apreciat că Nistor ar fi trebuit să cîştige fără probleme şi cer o curăţenie în lumea boxului, unde adesea apar astfel de decizii dubioase ale arbitrilor.

Capture7 Capture6 Capture5 Capture4 Capture3 Capture2 Capture