Sporturi

Reacții din presa internațională după finala pierdută de Simona Halep la Doha: „Uneori, tenisul te surprinde inexplicabil”

16.02.2019 | 20:11
Reactii din presa internationala dupa finala pierduta de Simona Halep la Doha Uneori tenisul te surprinde inexplicabil

Simona Halep a pierdut finala de la Doha în fața belgiencei Elise Mertens, deși câștigase primul set. Mertens a solicitat un timeout medical controversat la scorul de 3-6, 0-2, iar apoi a reușit să întoarcă meciul în favoarea sa. 

Chiar dacă a apreciat triumful lui Mertens, cel mai mare din cariera sa de până acum, presa internațională a evidențiat momentul, care a contribuit din plin la schimbarea meciului.

Reacții din presa internațională după finala pierdută de Simona Halep la Doha

„Uneori, tenisul te surprinde de-o manieră inexplicabilă. Poate din acest motiv Halep a părut că nu va mai pierde vreun punct. Mertens a solicitat un timeout medical însă, iar pauza a ținut, fără exagerare, aproximativ zece minute. Mulți au interpretat că ar fi făcut asta intenționat, mai ales că la revenirea pe teren nu a părut să aibă vreo problemă” – au scris cei de la puntodebreak.com

„Elise Mertens a recuperat un set și un break pentru a o învinge pe Simona Halep și a obține primul său trofeu în 2019 și totdată cel mai important din cariera sa. Halep părea că va câștiga meciul de la 3-3 în primul set, atunci când a reușit o serie de 18 puncte consecutive” – a scris WTA.

„Cu un set și un break în spate, a regăsit resursele fizice și mentale necesare pentru a o domina pe Simona Halep, locul 3 WTA, care s-a accidentat însă la piciorul drept în setul decisiv/ În semifinale, Simona a revenit de la 1-4 în decisiv cu Svitolina, dar duminică a venit rândul său să trăiască o întoarcere dureroasă. Halep a pierdut cu un set și un break în față, iar Mertens a câștigat cel mai important titlu din cariera sa la vârsta de 23 de ani” – au scris francezii de la L’Équipe.

Pentru Simona Halep va urma turneul de la Dubai, acolo unde are un titlu în palmares.