Fotbal international

Reacții după gafele lui Tătărușanu la debut. Apărat de antrenor, desființat de fani și presă. Video

27.10.2020 | 09:01
Reactii dupa gafele lui Tatarusanu la debut Aparat de antrenor desfiintat de fani si presa Video
ADVERTISEMENT

AC Milan a remizat scor 3-3 contra echipei AS Roma în cadrul etapei 5 din Serie A, iar portarul Ciprian Tătărușanu a avut o evoluție slabă la debut.

Goalkeeperul român a îmbrăcat pentru prima dată tricoul de titular al „Marelui Milan”, însă a avut o evoluție bogată în greșeli. Cea mai mare, la primul gol al oaspeților.

ADVERTISEMENT

Portarul naționalei României a fost folosit încă din primul minut de antrenorul Stefano Pioli, după ce Gianluigi Donnarumma a fost depistat pozitiv cu coronavirus și izolat chiar în ziua partidei.

Reacții după gafele lui Tătărușanu la debut: „A greși din cauză că a fost la debut”

Poate cea mai importantă părere în această situație, respectiv cea a antrenorului Stefano Pioli, nu a fost una vehementă. Antrenorul a vorbit după meciul disputat în data de 26 octombrie și a declarat că Tătărușanu a gafat doar pentru că a avut emoții la debutul în tricoul rossonerilor.

ADVERTISEMENT

„Și greșelile fac parte din fotbal, iar el a ieșit prost la primul gol. Însă cred că totul s-a întâmplat din cauza emoțiilor pe care le-a avut, fiind la debut. Regret rezultatul, pentru că am căutat victoria până la ultima fază a meciului. Din păcate, Roma a știut să gestioneze mai bine fazele din care nu părea că ar putea scoate ceva”, a spus Pioli după meci.

Adevăratul punct de vedere al antrenorului și măsura în care acesta mai are încredere în portarul român vor putea fi aflate doar începând cu următoarele partide. Până la revenirea titularului Donnarumma, AC Milan ar mai avea de disputat încă patru meciuri.

ADVERTISEMENT

Fanii și presa nu l-au iertat: „A fost cel mai slab. Pioli ar trebui să se mai gândească până joi”

Din nefericire pentru portarul naționalei, nu la fel de echilibrați și înțelegători cu el au fost și cei mai mulți fani ai Milanului. Suporterii au reacționat pe rețelele de socializare și l-au criticat cu vehemență pe Tătărușanu pentru intervențiile sale nesigure: „Vindeți-l pe Tătărușanu”, „Cum de joacă Tătărușanu și nu Antonio Donnarumma?”, „Ce dezastru!”, „Tătărușanu, afară!” au fost doar câteva dintre reacțiile dure ale suporterilor milanezi.

De asemenea, jurnaliștii italieni l-au criticat pe goalkeeper și chiar au ținut să puncteze și alte erori din „palmaresul” său, de pe vremea când evolua pentru formațiile Fiorentina și Nantes.

ADVERTISEMENT

„A avut intervenții slabe, iar o gafă a fost decisivă. Tătărușanu a fost un portar care nu a arătat deloc ca unul pregătit pentru debutul în tricoul Milanului, iar Pioli are timp până joi să se gândească dacă se mai bazează pe el sau îl folosește pe Antonio Donnarumma. Nu a greșit doar la golul lui Dzeko, ci a ieșit greșit și la o altă lovitură de colț, scăpând cu noroc. Și la cornerul din minutul 83 a stat prost, nu a ieșit, iar Roma a egalat la 3.

Nu e pentru prima oară când portarul greșește la centrări. El a mai comis-o și în meciul Fiorentina-Crotone, în octombrie 2016, când a ieșit prost și l-a lăsat pe Falcinelli să marcheze în poarta goală. Când era antrenat de Claudio Ranieri la Nantes, într-un meci cu PSG din 2017, portarul român a respins în propria poartă un șut slab al lui Pastore, spre uimirea colegilor și a suporterilor”, scriu cei de la Gazzetta dello Sport.

Publicația italiană l-a notat pe Tătărușanu cu 5 și i-a oferit nedoritul titlu de „Cel mai slab” jucător al partidei. Portarul nu ar trebui să fie foarte deranjat de criticile primite, având în vedere declarațiile oferite înainte de meciul „tricolorilor” din Austria.

„Nu mă interesează ce părere au oamenii și suporterii din România și nu stau să răspund acum fiecăruia. Ca portar mă simt responsabil pentru fiecare gol pe care îl iau. Sunt o persoană foarte critică cu mine și îmi doresc să-mi ajut echipa”, a declarat Tătărușanu la începutul lunii septembrie.

Joi, 29 octombrie, AC Milan joacă în Europa League contra formației Sparta Praga, de la 19:55, apoi se deplasează duminică la Udinese pentru duelul din campionat programat pentru duminică, 1 noiembrie, de la 13:30. Săptămâna viitoare, formația de pe San Siro joacă din nou în Europa League, la Lille, în data de 5 noiembrie, de la 22:00, iar pe 8 noiembrie, de la 21:45, primește vizita echipei Verona, în Serie A.

Pe lângă Gianluigi Donnarumma și Ciprian Tătărușanu, Pioli l-ar mai putea utiliza între buturi și pe Antonio Donnarumma, fratele mai mare al titularului obișnuit. Rămâne de văzut dacă Pioli va renunța atât de rapid la Tătărușanu.

ADVERTISEMENT