Sport

Reacții dure din lumea handbalului după eșecul României cu Spania: ”Dacă nu joacă Neagu, naționala nu există” + ”Parcă fetele astea abia s-au întâlnit”

30.11.2019 | 12:58
Reactii dure din lumea handbalului dupa esecul Romaniei cu Spania Daca nu joaca Neagu nationala nu exista  Parca fetele astea abia sau intalnit
ADVERTISEMENT

Naționala României de handbal feminin, singura națiune din lume prezentă la toate turneele Campionatului Mondial, a avut un debut extrem de modest la ediția din acest an găzduită de Japonia. Elevele lui Tomas Ryde au pierdut fără drept de apel, scor 31-16, contra Spaniei, în primul meci din Grupa C. Evoluția tricolorelor a fost criticată dur de Viorel Mazilu, fost jucător la Steaua și la echipa națională.

Reacții dure din lumea handbalului după eșecul României cu Spania: ”Dacă nu joacă Neagu, naționala nu există”

România a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din istoria participărilor la turneele finale, pierzând la 15 goluri diferență cu Spania. În opinia fostului internațional Viorel Mazilu, dacă Neagu nu joacă bine, naționala nu există. Acesta a criticat dur și tactica lui Ryde, care a păstrat pe teren jucătoare ineficiente.

ADVERTISEMENT

”Perianu punct fix? Mai bine puneam un stâlp de pe stradă acolo ca punct fix. A făcut cel puţin 40 de greșeli şi n-a schimbat-o nimeni! Dacă nu joacă Neagu, naţionala nu există. Şi asta e ultima generaţie care mai poate să facă ceva. Din spate, vă garantez eu că nu mai vine nimeni”. Mazilu a glumit apoi și a spus că eșecul cu Spania poate fi o tactică a selecționerului: ”Înfrângerea de azi poate fi o strategie a domnului Ryde care, de mâine încolo, să schimbe totul și să joace altfel. Am avut singura noastră mândrie, echipa națională de fete. Gata, am ucis-o. Să vedem ce vine din spate.”

Fostul selecționer al ROmâniei, Radu Voina, a fost și el surprins neplăcut de evoluția elevelor lui Ryde: ”N-am crezut că mă pot enerva atât de rău la un meci al României. În Japonia, înainte de meciuri, am văzut că desenau, băteau la tobe. Antrenamente nu am văzut! A fost un non-meci, trebuie uitat urgent. Nu e nicio relaţie de joc, nicio încurajare, mi se pare că fetele nu se bucură deloc de ce se întâmplă. Parcă au fost adunate de pe stradă și joacă pentru prima oară”.

ADVERTISEMENT