Fotbal international

Reacții dure în Spania după anunțul demiterii lui Robert Moreno: „Suntem o glumă de țară”

19.11.2019 | 12:38
Reactii dure in Spania dupa anuntul demiterii lui Robert Moreno Suntem o gluma de tara
ADVERTISEMENT

Deși Spania a câștigat grupa de calificare la Campionatul European, selecționerul Robert Moreno nu va sta pe banca tehnică și la turneul final din vara anului viitor. Decizia a fost aspru criticată de Iker Casillas, dar și de publicațiile importante iberice.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,39 este cota pentru “Peste 4.5 goluri” la meciul Belgia – Cipru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

„Suntem o glumă de țară”

După meciul cu România, câștigat cu 5-0, publicațiile iberice au anunțat că Robert Moreno nu va continua pe banca primei reprezentative, deși a nu a pierdut niciunul dintre cele șase jocuri în care a condus fosta campioană mondială și europeană. La scurt timp după ultimul fluier de pe „Wanda Metropolitano”, Iker Casillas, portarul de legendă al naționalei iberice, a avut o reacție dură pe contul personal de Twitter: „Suntem o glumă de țară. Trăiască Spania!

Tweet-ul lui Iker Casillas
Tweet-ul lui Iker Casillas

În asentiment cu jucătorul ce a adunat 167 de selecții pentru prima reprezentativă, locul doi în topul all-time după Sergio Ramos, a fost și publicația Marca. Prima pagină a ediției tipărite de marți a titrat: „Spania nu poate fi un circ”.

ADVERTISEMENT

Cu lacrimi în ochi după meci

Marca anunță că Robert Moreno a intrat în vestiar cu lacrimi în ochi după jocul cu România. Spaniolii informează că selecționerul ar fi știut că jocul de pe „Wanda Metropolitano” a fost ultimul, cel puțin în acest mandat, pe banca tehnică a fostei campioane mondiale.

Publicațiile din Spania transmit că Luis Enrique ar fi favorit să revină în rolul de selecționer, iar anunțul ar urma să fie făcut de președintele Federației, Luis Rubiales, într-o conferință de presă susținută marți. Moreno a făcut parte din staff-ul lui Enrique la națională și a făcut pasul în față după fostul antrenor al Barcelonei a trebuit să renunțe la post din cauza problemelor familiale.

ADVERTISEMENT

Spania merge la Campionatul European de pe primul loc în grupa de calificare, cu 26 puncte din 30 posibile. Singurele puncte pierdute de iberici au fost sub comanda lui Robert Moreno, remize cu Suedia și Norvegia. La tragerea la sorți pentru grupele turneului final, ce va avea loc la București pe 30 noiembrie, selecționata condusă din teren de Sergio Ramos va fi în urna capilor de serie.

Tags: