Sport

Reacții de uimire din întreaga lume după finala de infarct de la Australian Open 2022: „Cea mai spectaculoasă revenire văzută vreodată”

Presa internațională e în delir după finala maraton de la Australian Open 2022. Rafael Nadal a revenit dramatic și l-a învins pe Daniil Medvedev, scor 2-6, 6-7 (2), 6-4, 6-4, 7-5.
30.01.2022 | 17:04
Reactii de uimire din intreaga lume dupa finala de infarct de la Australian Open 2022 Cea mai spectaculoasa revenire vazuta vreodata
Rafael Nadal of Spain celebrates taking advantage during the men’s singles final against Daniil Medvedev of Russia on Day 14 of the Australian Open at Melbourne Park in Melbourne, Sunday, January 30, 2022. (AAP Image/Dean Lewins) NO ARCHIVING, EDITORIAL USE ONLY
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) a scris istorie cu stil la Australian Open 2022. Ibericul a devenit cel mai decorat tenismen din istorie, cu 21 de Grand Slam-uri, după ce, la un moment dat finala părea la discreția lui Daniil Medvedev (25 de ani, locul 2 ATP).

Înaintea succesului de la Melbourne, „Regele zgurii” avea 20 de trofee, la fel ca rivalii Roger Federer și Novak Djokovic, pe care i-a devansat în urma finalei disputate împotriva jucătorului rus, scor 2-6, 6-7 (2), 6-4, 6-4, 7-5.

ADVERTISEMENT

Confruntarea de la „Antipozi” a durat cinci ore și 24 de minute, fiind a doua cea mai lungă finală de Grand Slam din istorie. A fost pentru prima dată în cariera lui Rafa Nadal, când ibericul a revenit de la 0-2 la seturi în finala unui turneu de Grand Slam.

Planeta a reacționat după victoria dramatică a lui Rafael Nadal din finala Australian Open 2022

Desfășurarea dramatică a ultimului act, marcată de revenirea spectaculoasă a lui Nadal, a stârnit reacții de uimire din întreaga lume. Pentru tenismenul spaniol, aceasta este a doua victorie la Australian Open, după cea din 2009.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost printre primele personalități din tenis care s-au bucurat de succesul lui Rafael Nadal. Imediat după meciul cu Daniil Medvedev, românca a postat pe Twitter un mesaj scurt, dar sugestiv: „Rafaaaaa #21”.

Multiplu câștigător de Grand Slam și fost lider mondial, Mats Wilander (57 de ani) a rămas șocat de desfășurarea finalei dintre Nadal și Medvedev. „Este cea mai spectaculoasă revenire pe care am văzut-o vreodată. Acest meci definește mentalitatea lui Rafa”, a exclamat la Eurosport suedezul, care s-a impus de trei ori la „Antipozi”.

ADVERTISEMENT

„Cel mai bun din istorie”

Presa iberică este în delir după cel de-al 21-lea turneu de Grand Slam câștigat de Rafael Nadal. „Cel mai bun din istorie”, a titrat pe prima pagină cotidianul AS.

Cuvintele au fost de prisos și pentru jurnaliștii de la Marca. Și aceștia îl cataloghează pe Nadal ca fiind cel mai bun tenismen din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

„Nadal scrie istorie într-un mod epic”

Celelalte două mari ziare din Spania au aplaudat și ele succesul dramatic al jucătorului în vârstă de 35 de ani. „Nadal scrie istorie într-un mod epic”, a titrat SPORT.

Catalanii de la Mundo Deportivo au scris și ei despre Nadal în termeni laudativi, spaniolul fiind considerat de jurnaliști drept „Cel mai mare campion din istorie”.

„Rafael Nadal a fost protagonistul celei mai mari reveniri din istorie în finala cu Daniil Medvedev de la Australian Open și a ajuns la 21 de Grand Slam-uri câștigate”, au mai adăugat jurnaliștii de la Mundo Deportivo.

„Nadal este nemuritor”

Performanța lui Nadal a fost aplaudată și în Italia. Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au rămas impresionați de revenirea spaniolului, care a devenit tenismenul cu cele mai multe trofee de Mare Șlem din istorie.

„Nadal este nemuritor. Îl bate pe Medvedev după o revenire care îi aduce Grand Slam-ul 21”, a titrat gazzetta.it.

„Regele zgurii” este adulat și în Franța, acolo unde a cucerit de 13 ori Roland-Garros. Scurt și la obiect, site-ul L’Equipe se deschide cu titlul „Cel mai mare”.

ADVERTISEMENT
Tags: