Life

Reacțiile artiștilor după moartea Gabrielei Duțescu, antrenoarea de la Vocea României: „O invitasem la ziua mea, dar nu se simțea foarte bine”

Moartea Gabrielei Duțescu a provocat durere în rândul artiștilor cu care a lucrat de-a lungul anilor. Două dintre cântărețele cu care a făcut lecții de canto și-au exprimat regretele, pentru FANATIK.
28.07.2022 | 16:19
Reactiile artistilor dupa moartea Gabrielei Dutescu antrenoarea de la Vocea Romaniei O invitasem la ziua mea dar nu se simtea foarte bine
Gabriela Duțescu, plânsă de mari artiști ai României. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Moartea profesoarei de canto Gabriela Duțescu a întristat întreaga breaslă a artiștilor de la noi. Antrenoarea de la Vocea României s-a stins din viață lăsând în urmă foarte multă durere.

Reacții la moartea Gabrielei Duțescu. Vocea Stelianei Sima, ”salvată” de profesoara de canto

Gabriela Duțescu a lucrat ca foniatru la un centru medical ORL și a fost un om de mare nădejde pentru muzicienii care aveau nevoie de îmbunătățirea tehnicilor vocale.

ADVERTISEMENT

O serie de artiști au reacționat la vestea tristă pe care au primit-o marți, 27 iulie. Steliana Sima și Maria Dragomiroiu, două dintre numele cu care Gabriela Duțescu a colaborat și-au exprimat regretele privind decesul acesteia și au făcut câteva mărturisit de suflet, în exclusivitate pentru FANATIK.

Steliana Sima a fost ajutată de multe ori de profesoara de la Vocea României, având foarte multe lucruri de învățat de la aceasta în momente în care simțea că nu mai putea cânta deloc. Exercițiile foniatrice au pus-o pe picioare înainte de un important spectacol, aceasta fiind complet răgușită.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, am învățat de la dânsa că trebuie să tindem spre perfecțiune, să modelăm în permanență vocea, glasul. Eu sunt exemplul viu și vă spun cum m-a ajutat pe mine. Eram răgușită, vorbeam în șoaptă după o perioadă de convalescență. Trebuia într-o sâmbătă să ajung la Brașov, dar nu eram deloc în stare să cânt. Nu puteam nici să deschid gura.

Ea mi-a zis atunci așa: ‘Tu trebuie să știi să fii actor; actorul când rostește în șoaptă trebuie să arunce cuvântul astfel încât să se audă până la ultimul rând din sală’. Am învățat prin exercițiile foniatrice să împing vocea în șoaptă. Mi-a zis ca înainte de spectacol să mormăi mereu, să îmi folosesc vocea și, prin urmare, mi-am revenit și am reușit să cânt”, a povestit Steliana Sima, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Antrenoarea de la Vocea României, mare iubitoare de oameni și de… animale

Gabriela Duțescu a fost și un bun psiholog pentru cântăreții pe care i-a strunit. Stelian Sima avea în comun, de pildă, cu profesoara de canto, dragostea față de necuvântătoare. Antrenoarea de la Voce preda de multe ori lecții însoțită de animalele ei de companie.

Avea o femelă Labrador de care era extrem de atașată, care participa și ea la orele de canto. Steliana Sima ne-a mai spus că regretă foarte mult că nu a apucat să o vadă pentru ultima dată. Timp de două săptămâni a tot încercat să meargă la ea, dar luându-se cu treburile cotidiene, n-a mai ajuns.

ADVERTISEMENT

Și pentru Maria Dragomiroiu moartea doamnei Duțescu a adus tristețe în suflet. Chiar dacă a colaborat cu ea doar de 5-6 ani încoace, s-a apropiat atât de mult de ea încât a devenit una din cele mai dragi ființe pe care a cunoscut-o vreodată.

Tudor Chirilă, Paula Seling și Maria Dragomiroiu, marcați de dispariția profesoarei

„O invitasem la ziua mea, dar nu se simțea foarte bine. Mă bucur că am avut bucuria să stau de vorbă cu ea cu o lună înainte să plece dintre noi. Nu știu care este cauza morții, o să vorbesc cu fiica ei, Andreea, dar e foarte răvășită, vă dați seama. Pe 9 iulie am vorbit cu dânsa, urma să ne vedem după ce se încheia sezonul estival.

Nu doar că era o profesoară extraordinară, era și un bun psiholog. Ea îi cunoștea pe toți artiștii, nu doar ca voce, ci și ca oameni. Avea toate poveștile lor de viață întipărite în minte. Îmi pare nespus de rău că a murit. Nu-mi vine să cred!”, ne-a povestit Maria Dragomiroiu.

Printre cântăreții care au reacționat la moartea profesoarei de la Vocea României s-au numărat și Paul Seling și Tudor Chirilă. Paula a postat un mesaj emoționant pe pagina personală de Facebook, iar Chirilă a scris pe blogul personal un mesaj extrem de emoționant despre cea care i-a fost ca o a doua mamă.

ADVERTISEMENT