Fotbal international

Ce scrie presa franceză după victoria CFR-ului: ”În nouă oameni, Rennes a trăit un coșmar contra celor din Cluj”

25.10.2019 | 00:52
Ce scrie presa franceza dupa victoria CFRului In noua oameni Rennes a trait un cosmar contra celor din Cluj
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a obținut o victorie extrem de importantă în lupta pentru calificarea în primăvara europeană, scor 1-0, în Franța, contra celor de la Rennes. Într-un meci cu foarte multe evenimente, echipa lui Dan Petrescu s-a impus la limită, după un gol marcat de Ciprian Deac în minutul 9.

Reacțiile presei franceze după victoria CFR-ului: ”În nouă oameni, Rennes a trăit un coșmar contra celor din Cluj”

După jumătate din meciurile grupei E a Europa League, CFR Cluj se află pe loc care duce în primăvara europeană, poziția secundă, cu 6 puncte, Învinsa campioanei României de joi, Rennes, e ”lanterna” grupei cu doar un punct acumulat. Presa din Franța este resemnată după eșecul echipei lui Julien Stephan și scrie că Rennes a trăit un coșmar care o aduce extrem de aproape de eliminare.

ADVERTISEMENT

”În nouă oameni, Rennes a trăit un coșmar contra celor din Cluj”, titrează L’Équipe în ediția electronică. Celebra publicație din Hexagon descrie meciul de pe ”Roazhon Park”: ”Pe teren propriu, Rennes a trăit o tragedie în trei acte, numai în prima repriză. Cronologic: în minutul 5, Mendy nu și-a controlat ieșirea și a fost eliminat. Apoi, la lovitura liberă acordată, înlocuitorul său, tânărul Bonet, nu a avut nicio șansă și a fost învins de Deac. După o jumătate de oră, Niang nu a profitat de ocazie și a ratat un penalty care putea schimba lucrurile.”

Cei de la Le Figaro o văd pe Rennes ca și eliminată din Europa League. ”Învinsă de CFR Cluj, Rennes este la un pas de eliminarea din Europa. Fără încredere, după nouă meciuri în care a uitat să câștige, Rennes a căutat să reînvie acasă, în meciul cu CFR Cluj din Europa League. Dar seara s-a transformat rapid într-un coșmar. Ieșirea proastă a lui Edouard Mendy, care a revenit după accidentare, a pus capăt meciului cu un fault asupra lui Lacina Traore.. Cartonașul roșu a dus la intrarea în joc a lui Pépé Bonet, la doar 16 ani. Tânărul portar a primit imediat gol de la Deac din lovitura liberă care a urmat. Rennes a ratat șansa egelării după penalty-ul primit de Hunou. Niang a tras însă foarte slab”, notează publicația.

ADVERTISEMENT
Reacțiile presei franceze după victoria CFR-ului: ”În nouă oameni, Rennes a trăit un coșmar contra celor din Cluj”
Reacțiile presei franceze după victoria CFR-ului: ”În nouă oameni, Rennes a trăit un coșmar contra celor din Cluj”

France Football: ”CFR Cluj, o surpriză plăcută în această competiție”

Cei de la France Football merge pe aceeași idee: ”Dubla eliminare din tabăra lui Rennes aduce echipa mai aproape de ieșirea din cupele europene.” Despre Cluj, cei de la France Footbal au o părere foarte bună: ”CFR Cluj, o surpriză plăcută în această competiție. După trei meciuri din grupă, echipa lui Dan Petrescu se mândrește cu locul 2, în spatele lui Celtic”

  • Rennes – CFR 0-1 (Deac 9) în etapa a 3-a din Grupa E a Europa League