Fotbal international

Reacțiile presei internaționale după amânarea EURO 2020: „Acest aspect va da naștere unei noi bătăi de cap”

17.03.2020 | 15:21
Reactiile presei internationale dupa amanarea EURO 2020 Acest aspect va da nastere unei noi batai de cap
ADVERTISEMENT

Campionatul European de Fotbal, programat inițial în vara acestui ani, a fost amânat pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, iar decizia a stârnit reacții diverse. Primul lucru pozitiv în hotărea forului internațional este permiterea ligilor naționale de a-și disputa toate meciurile, dar a fost ridicat un semn de întrebare legat de EURO de fotbal feminin, programat vara viitoare.

EURO 2020 a fost amânat

Federația Norvegiană de Fotbal a anunțat oficial decizia UEFA, cumva anticipată de câteva zile: EURO amânat pentru anul viitor, dar programarea actuală, între 11 iunie și 11 iulie 2020, a făcut ca o nou dilemă să apară: când se va juca Campionatul European de fotbal feminin, programat între 7 iulie și 1 august.

ADVERTISEMENT

Publicația britanică The Guardian a remarcat încărcarea suplimentară a calendarului fotbalistic pentru vara anului viitor, dar remarcă faptul că amânarea EURO le va permite ligilor interne să încheie sezonul în curs.

Suspendarea Campionatului European va elibera o lună de zile în încercarea ligilor și a federațiilor din Europa de a-și încheia sezoanele, inclusiv Champions League și Europa League.

ADVERTISEMENT

Totuși, acest aspect va da naștere unei noi bătăi de cap, fiindcă vara viitoare este programat Campionatul European de fotbal feminin, în perioada 7 iulie – 1 august”, scriu cei de la The Guardian.

Spaniolii de la Sport remarcă, de asemenea, faptul că ultima decizie a UEFA va rezolva cea mai mare dilemă a ultimelor săptămâni, legată de calendarul competițiilor interne.

ADVERTISEMENT

Odată cu suspendarea Campionatului European care trebuia să aibă loc în această vară, va fi posibil pentru La Liga, Premier League și toate celelalte campionate din Europa să ducă sezoanele la bun sfârșit”, se arată pe Sport.es.

„Nu exista altă soluție”

Italienii de la Gazzetta dello Sport consideră că amânarea Campionatului European pentru vara anului viitor era singura soluție viabilă pe care UEFA o avea la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Nu exista altă soluție. Nu putea fi vorba despre o decizie mai ușor de luat sau despre o soluție mai puțin problematică”, transmt italienii.

ADVERTISEMENT