Galerie foto. Ce scrie presa internaţională despre decesul Regelui Mihai I

rege mihai I

Decesul Regelui Mihai I este comentat pe larg si in presa internationala, atât în Europa cât şi peste Ocean.

Moartea Regelui Mihai I al României a fost prezentată imediat şi de către agenţiile internaţionale de presă şi principalele publicaţii din Europa şi de peste Ocean. Agenţia de presă Reuters notează faptul că Regele Mihai s-a stins din viaţă, în Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

Jurnaliştii de la Reuters sublinează faptul că Regele nu a mai fost văzut în public, din anul 2016, din cauza problemelor de sănătate de care suferea.
În plus, aceştia amintesc faptul că Regele Mihai este nepotul Reginei Elisabeta a Marii Britanii.Mihai a fost forţat să abdice în 1947, după ce comuniştii au preluat controlul asupra ţării şi forţat să trăiască în exil.
 
Ce impact a avut decesul lui Mihai I în presa internaţională
 
Casa Regală a României anunţă moartea Regelui Mihai pe care-l numesc „unul dintre puţinii lideri supravieţuitori din perioada celui de-al Doilea Război Mondial”, scrie e New York Times.Presa americană amineteşte legătura de sânge dintre Regele Mihai şi Casa Regală a Marii Britanii, fiind străpotul Reginei Victoria. CLICK GALERIE FOTO CU REGELE MIHAI I
 
Presa internaţională scoate în evidenţă faptul că România a avut o perioadă benefică în timpul monarhiei şi că dacă Mihai I ar fi fost lăsat să conducă pe mai departe şi nu ar fi fost mazilit de către comunişti, probabil că astăzi România ar fi avut cu totul altă dezvoltare şi anvergură internaţională.