Simona Halep

Reacțiile presei internaționale după victoria Simonei Halep cu Yulia Putintseva: „Calificare obținută după o prestație solidă”

25.01.2020 | 07:22
Reactiile presei internationale dupa victoria Simonei Halep cu Yulia Putintseva Calificare obtinuta dupa o prestatie solida
ADVERTISEMENT

Simona Halep a trecut de Yulia Putintseva, scor 6-1, 6-4, în turul trei de la Australian Open, iar presa internațională evoluția solidă a româncei, care a făcut-o victimă sigură pe jucătoarea aflată pe locul 38 în ierarhia mondială.

Simona Halep, victorie fără emoții cu Putintseva

Simona Halep a ajuns în optimile de finală de la Australian Open, unde va întâlni câștigătoarea meciului Elise Mertens – Cici Bellis, fără să cedeze vreun set. După victoriile cu Jennifer Brady și Harriet Dart, favorita patru de la Melbourne a trecut de Yulia Putintseva într-o oră și 19 minute, iar prestația solidă a fost apreciată în presa internațională.

ADVERTISEMENT

Site-ul televiziunii de specialitate Tennis Channel remarcă jocul reușit de Halep din spatele terenului și evidențiază poziția solidă pe care sportiva o are în vederea cucerii primului titlu la Melbourne.

În prima confruntare directă, finalista din 2018 și-a asigurat fără emoții prezența în optimile de la Australian Open după ce învins-o pe Yulia Putintseva, scor 6-1, 6-4.

ADVERTISEMENT

Cu un joc solid de pe linia de fund, cu o diferență de 11 lovituri câștigătoare față de lovitură neforțate, Simona Halep urmărește primul titlu după ce a reușit sezonul trecut la Wimbledon”, se arată pe Tennis.com.

Site-ul WTA remarcă lejeritatea cu care Simona Halep a obținut victoria: „Fostul lider mondial și-a asigura prezența fără emoții în a doua săptămână de Australian Open pentru al treilea an la rând, după ce a trecut de Yulia Putintseva, sportivă aflată în formă bună.

ADVERTISEMENT

Putintseva a eliminat-o în turul doi pe Danielle Collins, semifinalista din 2019, dar Halep a fost de netrecut pe arena Rod Laver”.

„Prestație solidă din partea Simonei Halep”

WTA Insider a remarcat pe Twitter jocul bun reușit de Simona Halep în meciul cu Yulia Putintseva: „Favorita numărul patru merge în optimi după o prestație solidă”:

ADVERTISEMENT

În optimile de finală, jucătoarea din România va juca împotriva câștigătoarei meciului dintre Kiki Bertens, favorită 16, și Cici Bellis, sportivă clasată pe locul 600 în ierarhia mondială, poziție cauzată și de lunga pauză competițională forțată de accidentări.

Traseul Simonei Halep la Australian Open s-a simplificat, cel puțin pe hârtie, după turul trei, unde Karolina Pliskova (favorită 2), Naomi Osaka (favorită 3), Belinda Bencic (favorită 6), Serena Williams (favorită 8) și Madison Keys (favorită 10) au fost eliminate.

ADVERTISEMENT