Reacțiile selecționerilor adversarelor României de la EURO U21: ”Aş fi preferat o grupă diferită”

Gabriela Gheorghe   
în Echipa nationala
11/12/2020, 19:59
Reacțiile selecționerilor adversarelor României de la EURO U21: ”Aş fi preferat o grupă diferită”
Olimpiu Morutan si Jesper Lindstrom in meciul de fotbal dintre Romania U21 si Danemarca U21, din cadrul Preliminariilor Campionatului European din 2021, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 17 noiembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Naționala de tineret a României va juca cu Ungaria, Germania și Olanda la Campionatul European din vara viitoare, iar selecționerii oponentelor noastre au analizat Grupa A.

Selecționerul maghiar, Zoltan Gera, a discutat despre prezența lui Ianis Hagi în formația noastră: “Important este să dăm totul şi să ne bucurăm de fiecare minut al jocurilor.

Deoarece este o ţară vecină a noastră, meciurile Ungaria – România sunt întotdeauna interesante. Au fost, de asemenea, semifinalişti ultima dată, iar fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis Hagi, este în echipă.

Reacțiile selecționerilor adversarelor României de la EURO U21: ”Ar fi putut fi şi mai rău”

Olanda a marcat cele mai multe goluri în calificări. Vorbim din nou despre adversari foarte puternici”, a zis Gera.

Selecționerul neamț, Stefan Kuntz, nu și-a dorit o astfel de grupă: “Aş fi preferat o grupă diferită, dar ar fi putut fi şi mai rău, aşa că în această privinţă, aşa cum a spus mereu bunica mea, nu trebuie să te superi pe lucruri pe care nu le poţi schimba. Aşa că o vom lua aşa cum este. Cred că Olanda este favorita grupei noastre anul acesta, ceea ce nu înseamnă că nu vom lupta pentru primul loc”.

Selecționerul Țărilor de Jos, Erwin van de Looi, nu crede că țara noastră este o candidată la fazele eliminatorii: “Este o tragere extraordinară. Ungaria este gazdă. Germania este o echipă pe care o cunoaştem bine şi este, de asemenea, un rival al nostru. În acest moment, România este un fel de pentru noi, dar aşteptăm cu nerăbdare turneul. Să nu fim aroganţi. În mod normal, olandezii sunt puţin aroganţi, dar să nu o facem. A trecut mult timp de când am ajuns ultima dată la turneul final.

Adversarele României de la EURO 2021 U21

Suntem foarte ambiţioşi şi dornici şi trebuie să spun că am jucat câteva meciuri fantastice în calificări împotriva unei echipe portugheze foarte puternice. Avem o echipă cu atacanţi foarte talentaţi. Va trebui să vedem cine va fi disponibil pentru noi în martie”.

România U21 va juca cu Germania, Olanda și Ungaria la Campionatul European care se va ține în Ungaria și Slovenia. Turneul final se va desfășura între 24 și 31 martie (faza grupelor), respectiv 31 mai – 6 iunie (fazele eliminatorii).

Naționala noastră va juca primul meci la Budapesta  împotriva Țărilor de Jos. În a doua etapă, România U21 o va întâlni pe Ungaria. În ultima rundă se va juca meciul cu Germania. În faza următoare ale competiției vor ajunge primele două echipe din grupă.

”E una dintre cele mai puternice grupe”

Toate jocurile naționalei noastre se vor juca la Budapesta. Și selecționerul Adrian Mutu a comentat grupa României. Mutu are încredere în jucătorii pe care îi antrenează, chiar dacă românii vor înfrunta Germania, Ungaria și Țările de Jos (Olanda):

“E o grupă puternică, una dintre cele mai puternice. Nu aveam cum să picăm într-o grupă ușoară, cei puternici se măsoară cu adversari de nivelul lor. Suntem încrezători în forțele noastre, vom vedea ce va fi.

Nu ne e frică de nimeni, mergem cu încredere. O să muncim și o să dăm totul pe teren, ca să facem o figură frumoasă. Vrem să repetăm performanța din 2019 și poate să o depășim. Avem încredere în noi”, a declarat Mutu, potrivit TVR. Federația Română de Fotbal a reacționat și ea după ce România și-a aflat adversarele de la EURO.

Închide ×