Life

Reacțiile vedetelor din România după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul Coldplay. Ce au transmis Clejanii, Adrian Despot și Mara Bănică

România s-a împărțit în două tabere după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul trupei Coldplay. Cine sunt vedetele care au sărit să-l apere pe artist?
13.06.2024 | 12:30
Reactiile vedetelor din Romania dupa ce Babasha a urcat pe scena la concertul Coldplay Ce au transmis Clejanii Adrian Despot si Mara Banica
Reacțiile vedetelor după ce Babasha a fost huiduit la concertul Coldplay. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce Babasha a cântat prinre huiduieli la concertul celor de la Coldplay, România s-a împărțit în două. Iar printre vedetele care îl susțin pe artist se numără Oana Lis, Adrian Despot, precum și Fulgy de la Clejani. Bineînțeles, au fost și păreri contra. Cine este celebritatea care afirmă „locul manelelor nu este peste tot”?

Vedetele sar în apărarea lui Babasha, artistul huiduit la concertul Coldplay

Vlăduț Babașa sau Babasha- așa cum îi este numele artist este în acest moment personajul momentului în România. Miercuri, 12 iunie 2024, a urcat pe scenă la concertul Coldplay, invitat chiar de Chris Martin, care l-a și numit „noul lui prieten român”.

ADVERTISEMENT

Acum nu mai este niciun dubiu cine este, pentru că în momentul în care au început primele acorduri de manele, publicul a început să-l huiduie. Mii de persoane au fost deranjate că un astfel de gen muzical a fost adus la un concert rock.

Unii au spus și că n-au idee cine este Babasha, dar e drept de spus că piesele tânărului artist, care vine din urma greilor manelelor, fac milioane de vizualizări și se află în trending pe YouTube-ul românesc. 

ADVERTISEMENT

România, împărțită în două

Babasha și-a dus la bun sfârșit momentul, în timp ce fanii Coldplay n-au fost deloc încântați, iar țara s-a împărțit în două. Cei care-l îndrăgesc pe cântăreț au sărit să-l apere, dar nu numai, căci și vedete din România au luat atitudine.

Adrian Despot este unul dintre cei care au avut reacții vehemente. „Cea mai bună pe care am auzit-o e că ‘au venit Coldplay și, în zi de sărbătoare, în loc să prezinte părinților soția noastră, au prezentat amanta!’.

ADVERTISEMENT

2. Live & learn, corporate earthlings, care este cu adevărat valoarea trendului YouTube și, în general, a mult doritelor cifre pe care le produce un artist de moment în digital, singură unitate de măsură pe care o aveți la îndemână.

3. Cât despre Babasha, bravo, dude! (…) Chiar te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”, este mesajul ferm transmis de  artist după  ce Babasha a cântat cu Coldplay.

ADVERTISEMENT

Oana Lis îi trage de urechi pe românii care l-au huiduit pe Babasha la concertul Codlplay

Oana Lis, psiholog cu diplomă, i-a pus la punct pe românii care au avut o reacție jignitoare la momentul cântărețului de manele. „Să înțeleg că solistul trupei aseară i-a dat o șansă unui băiat la început de drum, fapt care a deranjat pe românașii noștri buni la suflet si wanna be elitiști…

Dacă baga vreun Dj străin vreo manea, urlau și se bucurau de parcă ar fi intrat gratis! Tipic românesc! Ideea formației e de incluziune, acceptare, toleranță, iubire necondiționată, susținere a oricui, ideea de Big Love.

S-a demonstrat ca nu e cazul la noi, că “elitiștii” știu să-si huiduie semenii . Nici pentru 5 minute… n-au putut sa se abțină”, a scris Oana Lis pe Facebook.

Fiul Clejanilor: „Marii grei ai industriei recunosc frumusețea și valorii muzicii rome”

Fulgy  pe de altă parte, a avut ceva de zis pe contul său de TikTok. Fiul Clejanilor s-a confruntat la rândul cu rasismul și criticile, mai ales în urma unor ieșiri deplasate pe care le-a avut în anii trecuți și a scandalurilor.

„Incidentul de la concertul Coldplay din Bucureşti, unde Babasha, un cântăreț de manele, a fost huiduit de un stadion întreg, evidenţiază încă o dată problemele adânci de rasism, neemancipare şi lipsă de educație din rândul publicului român. Această manifestare a românilor nu face decât să ne țină pe loc din punct de vedere socio-cultural ca țară, perpetuând o mentalitate retrogradă care ne împiedică să ne aliniem la standardele țărilor dezvoltate.

(…) Este trist şi îngrijorător să vedem cum aceste atitudini nu doar că ne împiedică progresul, dar şi subminează frumusețea diversității culturale. Muzica, prin natura sa, este un limbaj universal care transcende granițele de rasă, naționalitate și gen.

Să fii huiduit pentru că reprezinți un gen muzical sau o etnie diferită este o dovadă de intoleranță și lipsă de apreciere pentru diversitatea artistică. Sunt mândru că sunt rom şi muzician, și că fac parte dintr-o tradiție muzicală bogată care a contribuit semnificativ la patrimoniul cultural mondial.

Mari grei ai industriei precum Francis Ford Coppola, Johnny Depp, Tim Burton, Alice Cooper, Coldplay s.a.m.d recunosc frumusețea și valoarea muzicii rome, ceea ce demonstrează că arta nu are culoare şi nu cunoaşte limite. Ei sunt exemple vii că talentul şi frumusețea artistică sunt + apreciate dincolo de prejudecăţi”, este o parte din mesajul transmis de Fulgy după ce s-a întâmplat cu Babasha la concertul Coldplay.

Radu Ștefan Bănică îl susține pe Babasha după ce a fost umilit la concertul Coldplay

Fiul lui Ștefan Bănică a distribuit pe contul său de Instagram un mesaj preluat. Radu Ștefan Bănică îl susține astfel pe Babasha, evidențiind că însuși Chris Martin a încercat să le deschidă inimile românilor și „să spargă niște bariere”. 

„Coldplay îşi face research pe manele. Nu e obligatoriu să îți placă manelele. Dar halul ăsta de ipocrizie şi lipsă de valori şi educație e grosolană. Nu era mai frumos să aşteptăm tăcuți să treacă momentul decât să anulăm visul omului, această mare realizare şi miile de ore muncite? Milestone? À la poubelle. Reacție direct proporțională cu Șoșoacă în Parlamentul European”, este textul distribuit de Radu Ștefan Bănică.

Mara Bănică este o a altă persoană care a reacționat după ce s-a întâmplat cu Babasha la concertul Coldpay.  „Am o revelație nocturnă. Că m-a pocnit așa o insomnie provocată de băieții de la “colplei”. Care n-au făcut corect ce au făcut. Pentru că noi avem maneliști mai maneliști decât manelistul invitat, încât mi am dat seama de următorul lucru.

Fac de vreo 15 ani voluntariat în diverse locuri. N-am povestit niciodată despre asta, știu doar prietenii apropiați. În general fac lucruri doar pentru copii, sunt punctul meu sensibil. Chestia asta mie îmi place, mă bucură, îmi umple goluri, îmi da o forță fantastică.

De la ajutat copii și de la vot n-am lipsit nici când eram în căruciorul cu rotile, că am stat vreo 6 luni. Dar și asta e o chestie pe care n am povestit-o”, se arată în mesajul Marei Bănică. Jurnalista a mai menționat că a refuzat, în trecut candidatura la postul de debutat de Giurgiu.

Faptul că Babasha a urcat pe scenă la Coldplay a stârnit și reacții contra în showbizul românesc

Dj Harra, pe numele său real Dana Neacșu, este de părere că Babasha, sau orice alt cântăreț al genului muzical pe care îl reprezintă, nu ar fi trebuit niciodată să cânte la concertul Codlplay.

„Locul maneleleor nu este chiar peste tot. Faptul că acest băiat a acceptat, ne spune că încă nu este un artist de sine stătător care poate lua decizii singur în favoarea lui. Reclamă negativă, nu mai este ‘tot reclamă’ de multă vreme.

Managerii și impresarii, toți, își fac treaba cu ține cât vinzi, după te înlocuiesc că pe nimic. Nu îi interesează pe ei ce pierzi tu pe termen lung sau mediu. E că și cum mă duc eu să pun muzică la un concert FS și după sunt surprinsă că mă huiduie lumea.

Locul maneleleor este la cumetrii, beții, nu pe scene sau în deschideri ale artiștilor de genul. Nu am nimic cu nici un gen muzical, dar am ceva cu exagerările. Faptul că s-a huiduit, foarte bine. Dacă se huiduia și la premiile Gopo, acum câțiva ani, nu mai aveam această problema acum.

Muzicienii care cânta manele sunt minunați, talentați, ce vreți voi. Dar locul lor nu este peste tot, cum nici al meu nu e. S-ar fi dorit ignorarea maneleleor de către unii. Să ne facem că nu am auzit că ne-am făcut de rahat la străini.

Dar, că străinul ăla te-a identificat cu maneaua și au ales acest băiat să cânte cu ei pentru că e unul dintre cei mai vizionați pe YouTube e ok? Hai să ne revenim un pic. Că din prea mult  politically corect din ăsta, am ajuns vai mama noastră muzical și nu numai. A ignora e una, a fi nepăsător e altă!”, a susținut Dana Neacșu. 

ADVERTISEMENT