Fotbal international

Real Madrid a dat lovitura pe piața transferurilor înaintea finalei Cupei Mondiale. Cât au plătit „galacticii” pentru un puști de 16 ani

Real Madrid a dus la capăt transferul unui atacant brazilian în vârstă de 16 ani chiar înaintea finale Cupei Mondiale din Qatar.
15.12.2022 | 17:45
Real Madrid a dat lovitura pe piata transferurilor inaintea finalei Cupei Mondiale Cat au platit galacticii pentru un pusti de 16 ani
Real Madrid a anunțat transferul atacantului brazilian Endrick. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Real Madrid și Palmeiras au ajuns la un numitor comun pentru transferul atacantului brazilian Endrick în vârstă de 16 ani. Fotbalistul se va alătura „galacticilor” în iulie 2024, când va deveni major.

Real Madrid a oficializat transferul lui Endrick înaintea finalei Cupei Mondiale

Real Madrid își conturează viitorul în timpul Campionatului Mondial din Qatar. Formația pregătită de Carlo Ancelotti a oficializat transferul puștiului minune al Braziliei Endrick, legimitat la Palmeiras.

ADVERTISEMENT

„Real Madrid CF și Palmeiras, Endrick și familia sa au ajuns la un acord prin care jucătorul se va putea alătura lui Real Madrid când va împlini vârsta de 18 ani în iulie 2024. Până atunci, Endrick își va continua pregătirea la SE Palmeiras. Jucătorul se va deplasa la Madrid în următoarele zile pentru vizita medicală”, se arată în comunicatul emis de Real Madrid.

Cotat la 60 de milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Endrick a reușit să înscrie 3 goluri în 7 partide la echipa mare a lui Palmeiras și a reușit o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a plătit 35 de milioane de euro pentru Endrick. Suma de transfer poate crește cu până la 25 de milioane

Inițial, suma de transfer al lui Endrick la Real Madrid se ridica până la 72 de milioane de euro. În realitate, formația pregătită de Carlo Ancelotti a plătit 35 de milioane de euro la care se adaugă alte 25 de milioane pentru diverse obiective, anunță as.com.

Câștigarea trofeului „Golden Boy”, numărul de meciuri ca titular, numărul de goluri marcate și numărul de titluri câștigate poate ridica suma de transfer cu până la 25 de milioane de euro. Astfel, suma totală ar putea ajunge la 60 de milioane de euro care se regăsea și în clauza de reziliere a atacantului brazilian.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Palmeiras va urma traseul lui Vinicius Jr. și al lui Rodrygo care s-au transferat încă de la o vârstă fragedă pe Santiago Bernabeu de la Flamengo, respectiv Santos. Fotbalistul în vârstă de 16 ani a fost curtat și de Barcelona, Chelsea sau PSG. Cei din urmă au făcut o ofertă de 80 de milioane de euro pentru Endrick și Estevao, o altă „bijuterie” din lotul lui Palmeiras.

Contractul lui Endrick la Real Madrid se va activa în 2024 când va împlini 18 ani

Contractul lui Endrick pe Santiago Bernabeu se va activa în 2024, iar atacantul brazilian a semnat o înțelegere valabilă pe trei ani cu opțiune de prelungire până în 2030, conform jurnalistului italian Fabrizio Romano.

ADVERTISEMENT

„Îi mulțumesc lui Palmeiras, clubului inimii mele, pentru că mi-a oferit tot ce aveam nevoie pentru a fi cine sunt astăzi, ajutându-mă să-mi îndeplinesc visele și respectându-mi dorințele și pe cele ale familiei mele. 

Până când mă voi prezenta la Real Madrid, voi continua să mă dedic, deoarece trebuie să-i ofer întotdeauna lui Palmeiras și mai mult pe teren: mai multe goluri, mai multe victorii, mai multe titluri și chiar mai multă fericire pentru fanii noștri”, a spus Endrick, citat de as.com.

Endrick urmează să revină la antrenamentele lui Palmeiras pe 2 ianuarie. Ronaldo Nazario a fost dezamăgit pentru că Tite nu l-a selecționat pe Endrick în lotul Braziliei pentru Cupa Mondială.

  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Endrick, potrivit Transfermarkt. 
  • 16 ani are puștiul de la Palmeiras. 
ADVERTISEMENT