Fotbal international

Real Madrid a finalizat transferul lui Donny van de Beek! Ajax va încasa 55 de milioane de euro

06.12.2019 | 11:07
Real Madrid a finalizat transferul lui Donny van de Beek Ajax va incasa 55 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Real Madrid au finalizat transferul mijlocașului olandez al echipei Ajax Amsterdam, Donny van de Beek, iar acesta va ajunge pe Santiago Bernabeu în perioada de mercato din această iarnă.

Real Madrid a finalizat transferul lui Donny van de Beek

Real Madrid s-a interesat și în vară de mijlocașul Donny van de Beek, dar a amânat transferul pentru că a încercat să-l aducă de la Manchester United pe Paul Pogba. În cele din urmă, mutarea francezului dorit de Zinedine Zidane pare că nu se va mai realiza, astfel că ”galacticii” au revenit la pista internaționalului olandez.

ADVERTISEMENT

Conform publicației olandeze De Telegraaf, Real Madrid ar fi finalizat deja transferul lui Donny van de Beek și îl va anunța oficial în momentul deschiderii perioadei de mercato. Pentru aducerea mijlocașului de 22 de ani, ”galacticii” vor plăti 55 de milioane de euro.

Olandezul l-a refuzat pe Mourinho

Sursa citată a scris că odată cu sosirea lui Jose Mourinho la Tottenham Hotspur, londonezii au intrat pe fir și au încercat să-l deturneze pe Donny van de Beek din drumul spre capitala Spaniei. Însă, londonezii s-au lovit de refuzul fotbalistului, acesta transmițându-le că și-a ales deja viitorul club.

ADVERTISEMENT

Suma de 55 de milioane de euro pe care o va plăti Real Madrid îl va duce pe Donny van de Beek pe locul trei în topul celor mai scumpli fotbaliști olandezi. Primi doi sunt foștii săi colegi de la Ajax plecați în vară: Matthijs De Ligt la Juventus (85,5 milioane de euro) și Frenkie De Jong (75 de milioane de euro).

Van de Beek, înlocuitor pentru Modric

Donny van de Beek a intrat în atenția marilor cluburi europene în sezonul precedent, atunci când a ajuns cu Ajax Amsterdam până în semifinalele Champions League. În acest sezon, mijlocașul a marcat cinci goluri în campionatul Olandei și două în Champions League, acolo unde ”lăncierii” sunt lideri într-o grupă cu Chelsea și Valencia.

ADVERTISEMENT

Internaționalul olandez este văzut ca înlocuitorul perfect pentru Luka Modric în echipa ”galacticilor”, acolo unde se așteaptă ca în viitorul apropiat să facă pereche cu un alt tânăr de mare viitor, Federico Valverde.

Mbappe, următoarea țintă a ”galacticilor”

Donny van de Beek a fost nominalizat în acest an la Balonul de Aur, dar s-a clasat pe ultimul loc în topul celor 30 de jucători selectați, la egalitate cu portughezul Joao Felix și cu brazilianul Marquinhos. Trofeul i-a revenit pentru a șasea oară lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

După ce și-a asigurat transferul lui Donny van de Beek, președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, se poate gândi liniștit la următoarele mutări. Zvonurile ar fi că pe lista ”galacticilor” pentru această iarnă se mai află francezul Kylian Mabppe și portughezul Bruno Fernandes.

ADVERTISEMENT