Sport

Real Madrid a pus ochii pe un atacant de la EURO 2020. Cine este fotbalistul care ar putea juca alături de Karim Benzema

Oficialii lui Real Madrid sunt în căutarea unui atacant care să evolueze alături de Karim Benzema. Cu ochii pe meciurile de la EURO 2020, madrilenii par să fi găsit jucătorul căutat.
24.06.2021 | 21:45
Real Madrid a pus ochii pe un atacant de la EURO 2020 Cine este fotbalistul care ar putea juca alaturi de Karim Benzema
ADVERTISEMENT

Un fotbalist de numai 21 de ani ar putea face obiectul unui transfer sonor la sfârșitul Turneului Final al Campionatului European de fotbal.

Conducătorii de pe Santiago Bernabeu caută ținte mai ușor de atins, în cazul în care negocierile cu reprezentanții lui Erling Haaland nu se vor concretiza.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist de 40 de milioane de euro este noua țintă a lui Real Madrid

Atacantul dorit de Real Madrid este unul dintre fotbaliștii care a impresionat la echipa de club, în sezonul precedent, iar în aeastă perioadă participă la EURO 2020.

Este vorba despre Alexander Isak, atacantul echipei Real Sociedad și component al naționalei Suediei. Fotbalistul de 21 de ani este cotat la 40 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Născut la Stockholm, Isak a fost transferat la doar 18 ani de Borussia Dortmund, pentru 8,56 milioane de euro. Nu a apucat să joace decât în 5 meciuri pentru fosta campioană a Germaniei.

În sezonul 2018/2019 a fost împrumutat în Olanda, la Willem Tilburg, iar un an mai târziu era achiziționat de Real Sociedad pentru 15 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

La gruparea din Țara Bascilor s-a impus din primul sezon. În doi ani a adunat deja 89 de meciuri și a marcat de 33 de ori pentru Real Sociedad, în toate competițiile.

Cât costă Alexander Isak și clauza secretă

Atacantul suedez are o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro. Chiar și în cazul în care Real Madrid ar achita această sumă, clubul basc a anunțat că ar prefera ca fotbalistul să mai evolueze pe Reale-Arena măcar încă un an.

ADVERTISEMENT

De Alexander Isak a fost interesată, anul trecut, și Barcelona. Negocierile au căzut în momentul în care catalanii au aflat că între 2021 și 2023 clubul care are prima opțiune de transfer este Borussia Dortmund.

Mai mult, nemții care l-au cedat la Real Sociedad pentru 15 milioane de euro, au opțiunea să-l răscumpere, în perioada amintită, pentru doar 30 de milioane de euro.

Alexander Isak a evoluat în toate cele trei meciuri ale Suediei, în faza grupelor. Nu a reușit să marcheze nici un gol, dar l-a impresionat pe Gary Linker. Fostul mare fotbalist englez la catalogat pe tânărul atacant suedez: ”un talent excepțional”.

ADVERTISEMENT