Sport

Real Madrid a semnat un contract fabulos, în valoare de 360 de milioane de euro. Ce va face cu acești bani

Campioana Spaniei, Real Madrid, nu este doar unul dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, ci și o permanentă sursă de venituri fabuloase. Ultimul contract semnat este în valoare de 360 de milioane de euro.
20.05.2022 | 12:57
Real Madrid a semnat un contract fabulos in valoare de 360 de milioane de euro Ce va face cu acesti bani
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câștigat la pas ultima ediție din La Liga, asigurându-și titlul de campioană cu patru etape înaintea finalului de sezon. ”Los blanco” sunt calificați și în finala Champions League unde o vor înfrunta pe Liverpool. Nu e de mirare că investitorii bat la ușa madrilenilor.

Cum va fi transformat stadionul Santiago Bernabeu

Președintele Florentino Perez a anunțat că a semnat un contract în valoare de 360 de milioane de euro cu două firme care se vor ocupa de transformarea stadionului Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Cele două companii, Sixth Street și Legends au misiunea de a amenaja arena astfel încât să poată fi organizate o serie de evenimente sportive, dar și concerte, în următorii 20 de ani.

Evident, de pe urma acestor evenimente și clubul condus de Florentino Perez va beneficia de sume consistente, din încasări, dar și de la sponsori, întrucât multe dintre acestea nu vor avea neapărat legătura cu fotbalul.

ADVERTISEMENT

”Acest acord ne întărește obiectivul de a continua să creștem semnificativ veniturile stadionului atât din evenimente sportive, cât și din alte tipuri de evenimente”, au transmis oficialii clubului madrilen.

Că Real Madrid este un ”aspirator” de bani o demonstrează și cota de piață oferită de celebra revistă Forbesc care plasează echipa din capitala Spaniei pe poziția a doua în clasamentul celor mai valoroase cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

4,75 miliarde de dolari este valoarea de piață a clubului Real Madrid, conform sursei citate. Pe prima poziție se situează marea rivală Barcelona cu o cotă de piață de 4,76 miliarde de dolari.

Podiumul este completat de cel mai de succes club din Germania, Bayern Munchen, evaluat de aceiași sursă la 4,215 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Interesant este că în Top 10 se regăsesc nu mai puțin de șase cluburi din Premier League. Pe lângă cele două cluburi gigant din La Liga și Bayern Munchen, campioana Franței a fost poziționată a 9-a, cu o valoare de piață de 2,5 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT