Fotbal international

“Real Madrid a uitat să câştige”. Analiza dură a presei din Spania și declarația neașteptată a lui Zinedine Zidane

02.09.2019 | 12:47
Real Madrid a uitat sa castige Analiza dura a presei din Spania si declaratia neasteptata a lui Zinedine Zidane

Real Madrid are un început de sezon 2019-2020 modest în La Liga. După trei runde scurse din noul sezon, gruparea din capitala Spaniei este doar pe locul 5 în campionat, cu o victorie și două remize înregistrate. Zinedine Zidane, cel în care Florentino Perez și fanii ”Blanco” își pun toate speranțele pentru un nou titlu, nu este însă îngrijorat de acest start de sezon.

Real Madrid a uitat să câștige în La Liga

După remiza cu Villarreal, cotidianul de casă al Realului, Marca, scoate în evidență o statistică îngrijorătoare a fostei campioanei a Europei în noul mandat al lui ”Zizou”. Astfel, de la revenirea lui Zidane la Madrid, Realul a înregistrat doar șase victorii în 14 partide, pierzând patru meciuri. Realul nu s-a descurcat mai bine nici în amicalele din pre-sezon: două victorii în șapte meciuri.

”Real Madrid a uitat să câștige. Pasul greșit cu Villarreal nu face decât să confirme trendul negativ al echipei lui Zidane, început încă din sezonul trecut. Real e deja la patru puncte în spatele lui Atletico, iar singura consolare e faptul că Barcelona are și ea un start modest de sezon”, scriu jurnaliștii spanioli.

Zinedine Zidane, declarație neașteptată
Zinedine Zidane, declarație neașteptată. Sursa foto: hepta.ro

Zidane vede partea plină a paharului: ”Un punct e mereu un lucru pozitiv”

Dacă ziariștii iberici sunt îngrijorați de parcursul echipei, Zidane se situează la cealaltă extremă și vede lucrurile pozitive din jocul echipei sale după remiza smulsă in-extremis contra celor de la Villarreal: ”Erori mai apar, însă eu observ doar lucrurile pozitive din jocul echipei mele. Lăsând la o parte primele 15 minute din fiecare repriză, când ei au marcat golurile, vreau să remarc revenirile noastre pe tabelă. Un punct e un lucru pozitiv. Ne-am creat ocazii, însă e nevoie să marcăm goluri pentru a câștiga”, a declarat Zidane la conferința de presă de după meciul cu ”Submarinul Galben”.

Tot la conferința de la finalul meciului de pe Estadio de la Ceramica, jurnaliștii spanioli l-au luat la rost pe Zidane pentru cedarea atât de lejeră pe fază defensivă. Antrenorul francez nu și-a explicat cum echipa sa a cedat inițiativa pe tabelă, deși a început bine repriza secundă și a admis că mai are de pus la punct câteva aspecte pe fază defensivă.

  • 5 puncte a strâns Real Madrid după primele trei etape din La Liga

Real Madrid este la al doilea rezultat de egalitate din acest sezon de La Liga. În runda anterioară, echipa lui Zidane nu a reușit să treacă, pe Santiago Bernabeu, de modesta Valladolid, scor 1-1. Ambele remize, cu Villarreal și Valladolid vin după un debut excelent de sezon, 3-1 pe terenul celor de la Celta Vigo.