Fotbal international

Real Madrid – Atletico, Supercupa Europei 2018. Echipele probabile

15.08.2018 | 12:48
Real Madrid  Atletico Supercupa Europei 2018 Echipele probabile

Real Madrid – Atletico se duelează în Supercupa Europei 2018, miercuri, ora 22.00, în capitala Estoniei, Tallinn, pe stadionul “Lillekulla”, care are o capacitate de 15.000 de locuri, în a 43-a ediţie a acestei competiţii. Cei doi antrenori ai formaţiilor din capitala Spaniei şi-au făcut o idee asupra echipelor probabile pentru această întâlnire.

Real Madrid a reuşit să câştige ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor, iar acum vrea al cincilea trofeu în Supercupa Europei, ceea ce ar însemna că ar urma să egaleze recordul deţinut de FC Barcelona, principala rivală din Primera Division, şi AC Milan. Real Madrid a cucerit trei Supercupe din ultimele patru desfăşutare. De partea cealaltă, Atletico Madrid a intrat în posesia trofeului pus la bătaie în Supercupă de fiecare dată când a jucat cu el pe masă, în 2010 şi 2012.

Real Madrid – Atletico, Supercupa Europei 2018. Echipele probabile

Real Madrid a pierdut doi oameni importanţi în perioada de mercato din această vară . Zinedine Zidane a renunţat la contractul pe care îl avea cu formaţia din Primera Division, iar Cristiano Ronaldo a plecat la Juventus Torino, echipă care a plătit în schimbul transferului său nu mai puţin de 105 milioane de euro. De partea cealaltă, Atletico Madrid a reuşits să-l convingă pe Antoine Griezmann, fotbalist care a câştigat cu naţionala Franţei Campionatul Mondial din Rusia 2018, dar şi pe Godin şi Gimenez.

În stagiul de pregătire din această vară. Diego Costa a jucat doar în ultimul meci, contra lui Inter Milano, scor 0-1, la Internaţional Champions Cup, Antoine Griezmann a adunat doar 25 de minute, la fel ca Kalinic. Atletico Madrid a trimis la Campionatul Mondial nu mai puţin de 12 jucători. Diego Simeone are de gând să rişte la Supercupa Europei cu Real Madrid. La ultimele antrenamente susţinute înaintea meciului care va avea loc în capitala Estoniei a încercat un sistem cu Griezmann şi Diego Costa, dar la fel şi cu Lemar, unul dintre jucătorii defensivi care îi are la dispoziţie. Singura incertitudine la Real Madrid este Modric, cel care a adunat doar o săptămână de antrenamente, iar Bale, Benzema şi Asensio vor fi titulari în meciul disputat cu Ateltico Madrid în Supercupa Europei.

Real Madrid şi Atletico s-au duelat de 9 ori

Sergio Ramos într-un conflict cu doi jucători de la Atletico Madrid
Sergio Ramos se dulează cu doi adversari într-un meci Real Madrid – Atletico

Real Madrid şi Atletico s-au întâlnit de nouă ori în competiţiile patronate de UEFA. Atletico are două victorii, iar Real 5, în timp ce ale două confruntări s-au încheiat la egalitate. Trupa lui Diego Simeone nu a reuşit să învingă rivala într-o finală sau să o elimine dintr-o competiţie. De partea cealaltă, formaţia pregătită de Julen Lopetegui, fostul selecţioner al naţionalei Spaniei, este prima care a câştigat Champions League în trei sezoane consecutive şi poate reuşi acelaşi lucru şi în Supercupa Europei, toate aceste dacă se va impune în faţa lui Atletico.

Este pentru a patra oară la ultimele cinci ediţii când două echipe din Spania se înfruntă în Supercupa Europei, dar pentru prima dată când se dulează două echipe din Madrid.

Ovidiu Haţena e arbitru de rezervă la Real Madrid – Atletico

Ovidiu Haţegan a fost delegat la Supercupa Europei. Arbitrul român va face parte din brigada pentru meciul pe care Real Madrid îl va disputa împotriva formaţiei Atletico Madrid, cu toate că nu a fost selecţionat pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018. Românul va fi arbitru de rezervă la Supercup Europei. Meciul o să fie condus de o brigadă din Polonia, care îl va avea la centru pe Szymon Marcinak. Asistenții vor fi tot din Polonia, Tomasz Listkiewicz și Pawel Raczkowski.

Echipele probabile pentru Real Madrid – Atletico:

Real Madrid: Keylor – Carvajal – Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kross – Isco – Bale, Benzem, Asensio

Rezerve: Casilla, Lunin, Reguilon, Nacho, Javi Sanchez, Lopez, Modric, Ceballos, Valverde, Marcos Llorente, Lucas Vazquez, Vinicius, Mayoral, De Tomas

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Gimenez, Gordin, Filipe – Rodrigo/ Thomas, Saud – Lemar, Griezmann, Koke – Diogo Costa

Rezerve: Adan, Dos Santos, Arias, Savic, Lucas, Thomas/ Rodrigo, Olabe, Gelson, Vitolo, Kalinic, Correa

Supercupa Europei a fost înfiinţată în urma unei idei a lui Anton Witkamp, un jurnalist originar din Olanda şi opunea iniţial câştigătoarea Cupei Campionilor Europei (ulterior a Champions League), şi deţinătoarea Cupei Cupelor (1972 – 1999), după desfăşurarea acestei competiţii câştigătoarea Cupei UEFA/ Europa League, din 2000.

Real Madrid – Atletico, miercuri, ora 22.00, pe stadionul Lillekulla. Toate fazele importante ale meciului din Supercupa Europei vor fi LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.