Sport

Real Madrid și Barcelona vor avea echipamente speciale în El Clasico de duminică. Ce semnificație au culorile

Duminică, „El Clasico”, celebrul duel dintre Real Madrid și Barcelona, își va desfășura un nou episod, al 184-lea în La Liga, iar cele două formații vor purta echipamente cu semnificații speciale.
19.03.2022 | 08:20
Real Madrid si Barcelona vor avea echipamente speciale in El Clasico de duminica Ce semnificatie au culorile
Jucătorii Realului vor purta duminică, la meciul cu Barcelona, un tricou negru, realizat de sponsorul oficial al echipei și designerul de modă japonez Yohji Yamamoto. Sursa foto: managingmadrid.com
ADVERTISEMENT

Real Madrid și Barcelona vor fi, duminică, față în față, pentru a 184-a oară în campionat. Partida din week-end are o semnificație specială pentru ambele echipe, oficialii grupărilor luând decizia ca jucătorii să poarte alte echipamente decât cele cu care și-au obișnuit fanii.

Real Madrid va purta tricouri de culoare neagră în „El Clasico”

Explicația este simplă. În acest mod, clubul madrilen dorește să celebreze cea de-a 120-a aniversare a clubului. Și mai este vorba de o cifră rotundă. Parteneriatul sponsorul oficial al echipei, Adidas, și designerul de modă japonez Yohji Yamamoto împlinește 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, cele trei entități și-au unit forțele și au realizat un tricou de culoare neagră, cu inserții albe, scrie marca.com. Lansarea echipamentului a fost făcută prin intermediului unui videoclip prezentat pe pagina de twitter a celor de la Real.

Tricoul este disponibil online şi în magazinele oficiale ale clubului, pentru ca toţi fanii madrileni să îl poată achiziţiona înainte de meciului de duminică.

ADVERTISEMENT

O colecție specială pentru a sărbători un moment special. Aniversarea noastră de 120 de ani”, a scris Real Madrid pe contul de twitter cu ocazia prezentării acestui echipament special.

Videoclipul face parte dintr-o campanie numită „The Ceremony”. În imagini pot fi văzuți Karim Benzema, David Alaba, Marcelo, Ferland Mendy, Misa Rodríguez, Caroline Moller (ambele de la echipa feminină) și fostul portar al lui Real, Iker Casillas.

ADVERTISEMENT

Un echipament special va purta și portarul belgian Thibaut Courtois, care va fi îmbrăcat în roz.

Parteneriatul se extinde pentru o colecție mai largă. El canalizează o combinație simbolică de dinamism și viteză, îmbinând perfect inovația sportivă cu estetica de ultimă oră”, a explicat firma de echipament sportiv într-un comunicat.

Barcelona va purta pe „Bernabeu” echipamentul „senyera”

Nici Barcelona nu va apărea pe Santiago Bernabeu în culorile obișnuite, blaugrana. Jucătorii echipei catalane vor purta tricouri ‘senyera’, adică galbene cu tonuri de rosu.

ADVERTISEMENT

Respectiva combinație a început să fie folosită de Barça din sezonul 2013-14 și are un fundal politic.

Concret, galbenul și roșul corespund drapelului Regatului Aragonului, care includea cândva Catalonia. În timp, culorile au fost adoptate de mișcările care urmăreau independența respectivei provincii.

Real Madrid și Barcelona se vor întâlni pentru a 184-a oară în La Liga

Primul duel dintre Real Madrid și Barcelona în campionat a avut loc pe 17 februarie 1929, pe terenul ultimeia, iar oaspeții s-au impus cu 2-1. În retur, catalanii au învins cu 1-0.

De atunci, „albii” s-au impus de de 76 de ori, Barcelona de 72 de ori, iar 35 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

Real și Barça au fost adversare și în Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei sau Champions League, dar și în meciuri amicale. În total s-au jucat 281 de partide, catalanii câștigând 116, spre deosebire de cele 104 victorii ale Realului.

ADVERTISEMENT